Ελληνικός Στρατός: Επανεμφάνιση της Nexter και του «Φιλοκτήτη», υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τα ΕΑΣ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση δημοσιοποίησε η γαλλική Nexter. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με τα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ) για ένα νέο Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης (ΤΟΜΑ). 

Η πρόταση της Nexter είναι το όχημα «Φιλοκτήτης», δηλαδή το τροχοφόρο όχημα VBCI II (8 x 8) με πύργο μάχης T40 (όπως παρουσιάστηκε στην έκθεση «DEFEA» ). To VBCI II έχει βάρος μάχης 32 τόνους και μπορεί να μεταφέρει φορτίου μέγιστου βάρους 13 τόνων. Ενσωματώνει κινητήρα μέγιστης ισχύος 600 ίππων.

Ο πύργος T40 ενσωματώνει πυροβόλο των 40 χιλιοστών και εκτοξευτή αντιαρματικών βλημάτων MMP της MBDA (το πυροβόλο των 40 χιλιοστών εξοπλίζει και τα νέα οχήματα Jaguar του Γαλλικού Στρατού). Επίσης, επί του πύργου, ενσωματώνει και τηλεχειριζόμενο πύργο με πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών. 

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2021, στον απόηχο της διεθνούς έκθεσης «DEFEA», η Nexter, πραγματοποίησε παρουσίαση και στατική επίδειξη, σε επιτελείς του ΓΕΣ, των δυνατοτήτων του «Φιλοκτήτη» (η παρουσίαση έγινε στο στρατόπεδο «Επχου Γεώργιου Μελίδη»).

epirusblog.gr
5 of 5
Ελληνικός Στρατός: Επανεμφάνιση της Nexter και του «Φιλοκτήτη», υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τα ΕΑΣ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1480618649307891916
item