Θρίλερ χωρίς τέλος με τη ναυαρχίδα Moskva: Βυθίζεται, λέει το Κίεβο – Διαψεύδει η Μόσχα

Με αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune υποστηρίζει πως έπληξε το ρωσικό καταδρομικό Moskva η νότια στρατιωτικήα διοίκηση του στρατού της Ουκρανίας, προκαλώντας του μεγάλες ζημιές, ενώ πρόσθεσε ότι η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχει αρχίσει να βυθίζεται. Κάτι που διαψεύδει από την πλευρά της η Μόσχα.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η νότια στρατιωτική διοίκηση ανέφερε ότι η πυρκαγιά στο Moskva ξεκίνησε μετά το πλήγμα.

Πρόσθεσε επίσης ότι το έργο των ρωσικών σωστικών πλοίων δυσχέραιναν οι εκρήξεις των πυρομαχικών που μετέφερε το καταδρομικό, όπως και οι άσχημες καιρικές συνθήκες.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το καταδρομικό δεν έχει βυθιστεί και ότι οι εκρήξεις σε αυτό έχουν σταματήσει.

«Η εστία της πυρκαγιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο, δεν υπάρχουν φλόγες. Οι εκρήξεις των πυρομαχικών έχουν σταματήσει. Το καταδρομικό Moskva διατηρεί την πλευστότητά του», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο, το οποίο πρόσθεσε ότι ερευνά τα αίτια του ατυχήματος.

«Λαμβάνονται μέτρα για τη ρυμούλκηση του καταδρομικού προς το λιμάνι», συνέχισε το υπουργείο, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το πλήρωμα του Moskva έχει απομακρυνθεί από το πλοίο, ενώ «ο βασικός εκτοξευτήρας πυραύλων δεν έχει πληγεί», διαβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το Πεντάγωνο δεν διαθέτει ακόμη «επαρκείς πληροφορίες» για τα αίτια της έκρηξης

Σημειώνεται πως ο Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν αρκετές πληροφορίες για να επιβεβαιώσουν το αίτιο της έκρηξης στο ρωσικό καταδρομικό Moskva, για την οποία οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εβλήθη από ουκρανικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune. Αυτό δήλωσε προ ολίγου ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

«Δεν γνωρίζουμε τι προκάλεσε την έκρηξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στο δίκτυο MSNBC.

«Είδαμε στις πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ουκρανικός πύραυλος παράκτιας άμυνας το έπληξε. Αυτό δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, απλώς αυτήν την στιγμή δεν διαθέτουμε αρκετές πληροφορίες», είπε.

Η Μαριούπολη θα συνεχίσει να πολεμάει» – Τέσσερις άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Στο μεταξύ, η Μαριούπολη «ήταν, είναι και θα παραμείνει ουκρανική πόλη», δήλωσε σήμερα το πρωί στο γερμανικό δίκτυο ARD ο Βαντίμ Μποϊτσένκο, ο δήμαρχος της στρατηγικής σημασίας πόλης στη νότια Ουκρανία, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες.

Οι ρωσικές πληροφορίες ότι το λιμάνι της Μαριούπολης έχει καταληφθεί και ότι περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί πολεμιστές έχουν παραδοθεί είναι ψευδείς ειδήσεις, σημείωσε ο Μποϊτσένκο.

Μολονότι δεν βρίσκεται στην πόλη, ο Μποϊτσένκο λέγεται ότι παραμένει στην Ουκρανία.

Την Μαριούπολη, στις όχθες της Αζοφικής Θάλασσας, εξακολουθούν να υπερασπίζονται το τάγμα Αζόφ και πεζοναύτες, σημείωσε ο δήμαρχός της.

Η πόλη αυτή πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις και φιλορώσους αυτονομιστές για εβδομάδες. Μεγάλο μέρος της έχει καταστραφεί και οι συνθήκες διαβίωσης για τους εναπομείναντες κατοίκους της είναι καταστροφικές.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν εξάλλου να βομβαρδίζουν το Χάρκοβο, το Ντονέτσκ και την Ζαπορίζια στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, ανέφερε νωρίτερα σήμερα σε πρωινό του δελτίο το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Στο Χάρκοβο, την πόλη στην ομώνυμη περιφέρεια, 4 άμαχοι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σήμερα από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, δήλωσε ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινιεγκούμποφ.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση μέχρι στιγμής να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τις δηλώσεις του περιφερειάρχη του Χαρκόβου.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σινιεγκούμποφ καλεί επίσης τους κατοίκους ορισμένων πόλεων να απομακρυνθούν από αυτές καθώς, όπως σημειώνει, αναμένεται να γίνουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Η Ουκρανία αναμένει μια περαιτέρω μεγάλης κλίμακας επίθεση των Ρώσων στο ανατολικό τμήμα της χώρας.


epirusblog.gr
5 of 5
Θρίλερ χωρίς τέλος με τη ναυαρχίδα Moskva: Βυθίζεται, λέει το Κίεβο – Διαψεύδει η Μόσχα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5573411461828363018
item