Αποστέλλεται αίτημα σε ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών MLRS-Η μόνη λύση είναι πύραυλοι ATACMS στα νησιά μας

Πρόκειται για πυραύλους για τους οποίους οι Τούρκοι θα κάνουν τα πάντα για να μην τους προμηθευτούμε ειδικά με το λόμπυ τους στην Ουάσιγκτον

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, περίπου 36 συστήματα MLRS που διαθέτει το ελληνικό πυροβολικό θα εκσυγχρονιστούν σε επίπεδο Α2, ενώ αναμένεται να προμηθευτούμε και νέους πυραύλους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Α/ΓΕΣ Στρατηγός Χ.Λαλούσης κατά την διάρκεια της παρουσίας του στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογο του και άλλους αξιωματούχους τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών πυραυλικών συστημάτων M-270 MLRS.

Πρόκειται για οπλικά συστήματα που προσφέρουν τρομερό όγκο πυρός σε μεγάλες αποστάσεις, αξιοποιώντας τους πυραύλους MGM-140 ATACMS ικανά να καταστρέψουν τις υποδομές των Τούρκων σε ενδεχόμενη πολεμική κρίση.

Η αύξηση της εμβέλειας των πυραύλων των ελληνικών M-270 MLRS, ειδικά  σε συνδυασμό με τα βλήματα MGM-140 ATACMS, μας δίνει την δυνατότητα ολικής καταστροφής ναυστάθμων και αεροπορικών βάσεων της Τουρκίας από τα νησιά του Αιγαίου, ειδικά της Ταξιαρχίας πεζοναυτών και του στόλου 150 αποβατικών που έχουν ελλιμενίσει μόνιμα οι Τούρκοι στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Το αμερικανικής κατασκευής MLRS, μπορεί να επιφέρει πλήγματα από 165 έως και 300 χλμ.

Όλες αυτές οι επιχειρήσεις χρειάζονται δεδομένα στοχοποίησης, τα οποία θα προσφέρουν απλόχερα δορυφόροι από το πρόγραμμα HELIOS, UAV καθώς και τμήματα ειδικών δυνάμεων μας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΓΕΣ θα αποστείλει σύντομα αίτημα στις ΗΠΑ, με σκοπό να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες και το κόστος του εκσυγχρονισμού.

Η ελληνική πλευρά θα εκμεταλευθεί τα κονδύλια μέσω FMS, και αναμένει μέσα στο καλοκαίρι την απάντηση του αμερικανικού Πενταγώνου στο θέμα αυτό.Η πιο πιθανή εταιρεία να αναλάβει το όλο έργο είναι η κατασκευάστρια εταιρεία, Lockheed Martin.

Το ελληνικό γενικό επιτελείο στρατού έχει στοχοποιήσει διάφορες εκδώσεις πυραύλων με μεγάλη εμβέλεια.

Ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων τύπου MLRS της ΑΣΔΕΝ σε συνάρτηση με την προμήθεια σύγχρονων κατευθυνόμενων πυρομαχικών μεγάλης εμβέλειας και τρομερής ακρίβειας στα νησιά μας, θα “σπρώξουν” τα τουρκικά πυραυλικά συστήματα βαθιά στην τουρκική ενδοχώρα, αφού σε περίπτωση ανάπτυξη τους θα βρεθούν στο βεληνεκές των ελληνικών συστημάτων.

Πρόκειται για πρόγραμμα άμεσης προτεραιότητας, που θα προσδώσει τρομερή ισχύ πυρός, ειδικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Το πρόβλημα έγκειται όμως στην τεράστια έκτασης τουρκική προπαγάνδα περί αποστρατικοποιήσεως των νησιών μας, την οποία ασκεί με επιθετικό χαρακτήρα η Άγκυρα εδώ και μεγάλο διάστημα.

Σε αυτό οφείλουμε να πούμε ότι κρατάμε μικρό καλάθι, διότι η πολιτική των ΗΠΑ προς την Τουρκία, έχει αλλάξει άρδην, και ο Ερντογάν, παρά τα μεγάλα ατοπήματα του, λόγω του ουκρανικού, θεωρείται και πάλι πλέον κομβικός σύμμαχος για την Ουάσιγκτον, ενώ το αίτημα για τα F-16V είναι σε ημερήσια διάταξη.

Εκτιμάται ότι σε περίπτωση άρνησης των ΗΠΑ, να μας παράσχουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, καλό θα ήταν να κοιτούσαμε σε άλλες πηγές, όπως η σερβική αμυντική βιομηχανία, αλλά και το Ισραήλ, για την προμήθεια τους. 

Η άμυνα των νησιών μας πλέον έχει κομβικό ρόλο, ενώ η παρουσία ελληνικών πυραύλων μεγάλης εμβέλειας, θα μπορούν να πλήξουν στόχους στα μικρασιατικά παράλια ή να αποκρούσουν αποτελεσματικά αεραποβατικές ενέργειες και εχθρικά προγεφυρώματα, τα οποία υπάρχουν ως επιτελικά σχέδια των Τούρκων.

epirusblog.gr
5 of 5
Αποστέλλεται αίτημα σε ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών MLRS-Η μόνη λύση είναι πύραυλοι ATACMS στα νησιά μας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2372518287909184548
item