Αλεξανδρούπολη: Έρχεται και ο Σέρβος Πρόεδρος με Μητσοτάκη, Πέτκοφ για το ξεκίνημα κατασκευής του LNG;

Πιθανό να έρθει και ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός

ΟΠρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς είναι πιθανόν να βρεθεί στις 3 Μαίου στην Αλεξανδρούπολη, για να παραστεί στην έναρξη των εργασιών κατασκευής του τερματικού σταθμού υγροποιημένου αερίου (LNG).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Evros-news.gr, προχωρούν οι απαραίτητες διαδικασίες και ο προγραμματισμός για την έλευση και του Σέρβου Προέδρου, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό Κίριλ Πέτκοφ. 

Η Σερβία μετέχει στο project του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης και γι’ αυτό προσκλήθηκε από την εταιρεία “Gastrade” του ομίλου Κοπελούζου ο κ.Βούτσιτς να παραστεί στην έναρξη εργασιών κατασκευής (τα εγκαίνια θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί η δημιουργία του και θα μπορεί να λειτουργήσει).

Θα έρθει και ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός;

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη και ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι, αφού η χώρα του μετέχει με ένα ποσοστό 10% στο project του σταθμού LNG της Αλεξανδρούπολης. 

Η σχετική συνεργασία μέσω της ESM και της ελληνικής εταιρείας Gastrade του ομίλου Κοπελούζου, είχε οριστικοποιηθεί και υπογραφή από τον προηγούμενο Πρωθυπουργό τους Ζόραν Ζάεφ.

epirusblog.gr
5 of 5
Αλεξανδρούπολη: Έρχεται και ο Σέρβος Πρόεδρος με Μητσοτάκη, Πέτκοφ για το ξεκίνημα κατασκευής του LNG;
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3247088802758262967
item