Πώς να αποφύγετε τα άσχημα όνειρα σύμφωνα με ένα καθηγητή του Harvard

Ο ερευνητής ψυχιατρικής του Πανεπιστήμιου του Harvard,  Deirdre Barrett, ασχολήθηκε με την χαρτογράφηση των ονείρων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και παρατήρησε ότι το περιεχόμενο των ονείρων των ανθρώπων έχει αλλάξει.

Ο Barrett, ο οποίος έχει μελετήσει τα όνειρα των επιζώντων της 11ης Σεπτεμβρίου, του Κουβέιτ κατά τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου και αιχμάλωτων πολέμου που κρατούνταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εξηγεί ότι το μετατραυματικό στρες είναι ο νούμερο ένας παράγοντας που προκαλεί εφιάλτες κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Όσο για την έλλειψη ύπνου δεν φαίνεται να σχετίζεται με τους πιο συχνούς εφιάλτες ή κακά όνειρα.

Για όσους, πάντως, θέλουν να αποφύγουν τα ενοχλητικά όνειρα, ο Barrett έχει μερικές χρήσιμες συμβουλές όπως οι εξής:  

Αντί να προσπαθείς να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να μην ονειρευτείς κάτι τρομακτικό - μια αναποτελεσματική προσέγγιση, σύμφωνα με τον ίδιο- επικεντρώσου και σκέψου κάτι θετικό, εξηγεί ο καθηγητής Ψυχιατρικής.

Επίσης, τονίζει ότι βοηθάει να φτιάχνεις μια θετική εικόνα καθώς κοιμάσαι.
Ακόμα προτείνει να τοποθετήσεις μια φωτογραφία ή άλλο αντικείμενο που συνδέεται με το επιθυμητό όνειρο κοντά στο κρεβάτι σου.

Τέλος, το να κρατάς στο μυαλό σου μια εικόνα του ιδανικού ονείρου και να μιλάς με άλλους για τα όνειρά σου μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να καταλάβεις και να ξεπεράσεις τις ανησυχίες σου, με αποτέλεσμα να βλέπεις λιγότερο αγχωτικά όνειρα.

 

epirusblog.gr
5 of 5
Πώς να αποφύγετε τα άσχημα όνειρα σύμφωνα με ένα καθηγητή του Harvard
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1203633498558365922
item