Ιταλία: Ζητά νέα ώθηση στο σχέδιο του αγωγού EastMed

Να δώσει νέα ώθηση στο σχέδιο του αγωγού EastMed ζήτησε από την κυβέρνηση Ντράγκι η επιτροπή παραγωγικών δραστηριοτήτων της βουλής της Ιταλίας.

Ειδικότερα, η επιτροπή παραγωγικών δραστηριοτήτων της Ιταλικής βουλής, με την έγκριση σχετικής ημερήσιας διάταξης, ζήτησε από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι να δώσει νέα ώθηση στο σχέδιο για την δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου EastMed.

Υπέρ της συγκεκριμένης ημερήσιας διάταξης ψήφισαν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και το υπερσυντηρητικό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο «το όλο σχέδιο μοιάζει έτοιμο να περάσει στη φάση υλοποίησης», ενώ όπως δήλωσε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ιταλία στην εφημερίδα Il Messaggero, «όλες οι χώρες που θέλουν να πάρουν μέρος σε αυτή την προσπάθεια, περιμένουν , τώρα, τα αποτελέσματα της τεχνικής μελέτης, εντός του 2022».

Ιταλία: Συμφωνία για την αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου από την Αλγερία

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι τη Δευτέρα ο Ιταλός πρωθυπουργός υπέγραψε συμφωνία για την αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου από το Αλγέρι.

«Σήμερα υπεγράφη συμφωνία της Ιταλικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ΕΝΙ με την αλγερινή Sonatrach, για να αυξήσουμε τις εισαγωγές μας σε φυσικό αέριο», δήλωσε από το Αλγέρι ο Μάριο Ντράγκι.

Παράλληλα, όπως τόνισε, η συνεργασία των δύο χωρών θα επεκταθεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στο πράσινο υδρογόνο.

«Αμέσως μετά την εισβολή στην Ουκρανία, είχα ανακοινώσει ότι η Ιταλία θα έκανε κινήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα με στόχο τη μείωση της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Οι σημερινές συμφωνίες αποτελούν σημαντική απάντηση σε αυτό τον στρατηγικό στόχο, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες. 

Η κυβέρνησή μου θέλει να υπερασπίσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από τις συνέπειες του πολέμου», δήλωσε τέλος ο Ντράγκι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αποτελεί υπέρμαχος της πρότασης για την υιοθέτηση ευρωπαϊκού πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. «Είναι η μόνη εναλλακτική στην επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό αέριο, εμείς και άλλες χώρες θεωρούμε ότι είναι η ενδεδειγμένη οδός», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.


epirusblog.gr
5 of 5
Ιταλία: Ζητά νέα ώθηση στο σχέδιο του αγωγού EastMed
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1426760542672296961
item