Η ''Ήπειρος'' κάνει το ντεμπούτο της υψηλής ισχύος μικροκυμάτων για drones

Η Epirus αποκάλυψε την επόμενη γενιά του συστήματος μικροκυμάτων υψηλής ισχύος Leonidas HPM - Το σύστημα NG έχει διπλάσια ισχύ από την προηγούμενη γενιά, περιλαμβάνει ένα αντίζυμο για κάλυψη 360 μοιρών και ένα πλήρως ανθεκτικό και σκληρυμένο σύστημα για λειτουργική χρήση.

Ηstartup Epirus που υποστηρίζεται από επιχειρηματικά κεφάλαια,  παρουσίασε ένα σύστημα μικροκυμάτων υψηλής ισχύος ικανό να αναπτυχθεί σε drone, ανακοίνωσε η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια.

Το Leonidas Pod καθιστά το επίγειο σύστημα της εταιρείας, σχεδιασμένο για την προστασία των μπροστινών λειτουργικών βάσεων από εισερχόμενες απειλές, να τοποθετείται σε διάφορα άλλα συστήματα, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί, για να αντιμετωπίζει σμήνη drone και όχι μεμονωμένες απειλές drone. Αυτά τα σμήνη, αποτελούν ένα αυξανόμενο πρόβλημα για τον αμερικανικό στρατό καθώς, αναπτύσσει δυνατότητες συστημάτων αντι-μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

«Το νεοεισαχθέν Leonidas Pod επιτρέπει μια σειρά δυνατοτήτων αποστολής και, με πολλαπλές επιλογές τοποθέτησης για μεγιστοποίηση της φορητότητας, μπορεί να προχωρήσει απευθείας στο περιβάλλον απειλής», ανέφερε η δήλωση. 

«Με το Leonidas να αναπτύσσεται παράλληλα με ένα Leonidas Pod τοποθετημένο σε drone, τα συστήματα λειτουργούν από κοινού για να επιτύχουν μεγαλύτερη ισχύ και βεληνεκές και να δημιουργήσουν ένα πολυεπίπεδο αμυντικό πεδίο», αναφέρει η δήλωση της εταιρείας.

Το Leonidas προορίζεται να είναι μια οικονομικά αποδοτική λύση για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικών απειλών, σε σύγκριση με τη χρήση ακριβών κινητικών μέσων για την εξάλειψη φθηνών απειλών από drone. 

Το Leonidas μπορεί να πυροβολήσει γρήγορα στόχους, με «σχεδόν άμεσα αποτελέσματα» χωρίς υπερθέρμανση, είπε η εταιρεία, και το σύστημα εξαλείφει την ανάγκη επαναφόρτωσης.

ΗΤο σύστημα είναι σε θέση να τροφοδοτείται πάνω και κάτω σε λίγα λεπτά και έχει εκτεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, επιτρέποντας στο Leonidas Pod να μετακινηθεί στην απειλή, σε οποιοδήποτε τομέα και στη συνέχεια να επιστρέψει στη βάση. 

Το pod διαθέτει λειτουργία αναμονής και το σύστημα μπορεί να ενεργοποιηθεί, χωρίς να εξαντληθεί η ισχύς της μπαταρίας.

Η εταιρεία αποκάλυψε την επίγεια έκδοση του συστήματος το 2020. Μέσα από τρεις επιδείξεις πεδίου το 2021, το σύστημα έδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο περιστροφικά όσο και με σταθερά φτερά drones και στην πιο πρόσφατη επίδειξή του, το σύστημα απενεργοποίησε έναν κινητήρα εξωλέμβιου πλοίου αποδεικνύοντας πιθανές ναυτιλιακές εφαρμογές.


Η  Ήπειρος κέρδισε πρόσφατα ένα συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, από την Defense Advanced Research Projects Agency για την ανάπτυξη λογισμικού για την ακριβέστερη πρόβλεψη των συμπεριφορών των ηλεκτρομαγνητικών κυματομορφών. 

Τον περασμένο μήνα, η Epirus ήταν μία από τις τέσσερις εταιρείες που επιλέχθηκαν στο Army Applications Laboratory Soldier Power Cohort, για την ανάπτυξη έξυπνων λύσεων διαχείρισης ενέργειας.

Η εταιρεία έχει επίσης, συνεργαστεί με μεγαλύτερους αμυντικούς εργολάβους. Η Ήπειρος ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2021 ότι συνεργαζόταν με την General Dynamics Land Systems, για την ενσωμάτωση του Leonidas σε οχήματα όπως το μαχητικό όχημα Stryker και άλλα επανδρωμένα και μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους,για την παροχή δυνατοτήτων αεράμυνας μικρής εμβέλειας (SHORAD).

Η οικογένεια προϊόντων Leonidas της Ηπείρου χρησιμοποιεί τεχνολογία HPM, που καθορίζεται από λογισμικό για να ξεκλειδώσει πρωτοφανείς δυνατότητες EW. Τα επίγεια συστήματα Leonidas,, επιτρέπουν αμυντική προστασία 360 μοιρών προς τα εμπρός λειτουργίας βάσης, από εισερχόμενες απειλές. 

Το νέο Leonidas Pod επιτρέπει μια σειρά δυνατοτήτων αποστολής και, με πολλαπλές επιλογές τοποθέτησης για μεγιστοποίηση της φορητότητας, μπορεί να προχωρήσει απευθείας στο περιβάλλον απειλής. 

Με το Leonidas να αναπτύσσεται μαζί με ένα Leonidas Pod τοποθετημένο σε drone, τα συστήματα λειτουργούν από κοινού για να επιτύχουν μεγαλύτερη ισχύ και εμβέλεια και να δημιουργήσουν ένα πολυεπίπεδο αμυντικό πεδίο.

 Επιπλέον, η εκτεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του συστήματος επιτρέπει στους χρήστες, να μεταφέρουν το Leonidas Pod απευθείας στην περιοχή απειλής, ανεξάρτητα από τον τομέα και να επιστρέψουν με ασφάλεια στη βάση τους. 

Όταν είναι τοποθετημένο σε drone, για παράδειγμα, η λειτουργία αναμονής του Leonidas Pod επιτρέπει στους χειριστές την ευελιξία να ενεργοποιούν το σύστημα, μόνο όταν χρειάζεται και να παρατείνουν περαιτέρω τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. 

Η Ήπειρος  συμμετείχε στο 32ο Ετήσιο Δυτικό Συνέδριο της AFCEA στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια (16-18 Φεβρουαρίου 2022), για να παρουσιάσει τα πρωτότυπα του Leonidas και του Leonidas Pod στο Booth 2241. 

Η εταιρεία πρόκειται να παραδώσει το τρίτο επίγειο Leonida φέτος, με νέα χαρακτηριστικά, μεγαλύτερη ισχύ και βελτιωμένα εφέ αντιηλεκτρονικής. 

epirusblog.gr
5 of 5
Η ''Ήπειρος'' κάνει το ντεμπούτο της υψηλής ισχύος μικροκυμάτων για drones
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3736402588206028271
item