Μητσοτάκης: Καθοριστικός ο ρόλος της Ελλάδας για την είσοδο του φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με διακομματική αντιπροσωπεία της βουλής των αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον κ. Φρανκ Παλόνε, πρόεδρο της επιτροπής ενέργειας και εμπορίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η σαφής στάση που έλαβε η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή, στηρίζοντας την Ουκρανία με ανθρωπιστικό και αμυντικό υλικό.

Σε ό,τι αφορά στον τομέα της ενέργειας, ο πρωθυπουργός ανέλυσε το σχέδιο της Ελλάδας για την ενεργειακή της επάρκεια εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής διεθνούς κρίσης, καθώς και για την αυτάρκειά της στο μέλλον. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η χώρα μας, προκειμένου να καταστεί πύλη εισόδου ενέργειας προς τα Βαλκάνια και την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμβάλλοντας έτσι στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

«Όποιον τρόπο και αν επιλέξουμε για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο ως το σημείο εισόδου του φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

epirusblog.gr
5 of 5
Μητσοτάκης: Καθοριστικός ο ρόλος της Ελλάδας για την είσοδο του φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4092599383234655271
item