Γιάννενα: Εντός του Μαΐου η τελική πρόταση για το δίκτυο ορεινής διάσωσης

Εντός του Μαΐου αναμένεται η τελική πρόταση για τη δημιουργία δικτύου ορεινής διάσωσης στη χώρα, με την υλοποίησή της να τοποθετείται χρονικά μέσα στο καλοκαίρι.

Αυτό κάνει γνωστό ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στην ομάδα για τη δημιουργία φορέα για τη συνολική εναέρια προστασία της ζωής στη χώρα, που δημιούργησε στο facebook o Γιάννης Θεοχαρόπουλος, μετά τον χαμό του γιου του Ερμή στα Τζουμέρκα πριν λίγους μήνες.

«Ο τραγικός χαμός του Ερμή Θεοχαρόπουλου πριν τρεις μήνες στα Τζουμέρκα με συγκλόνισε και με κινητοποίησε. 

Όντας και ο ίδιος πατέρας τριών παιδιών αλλά και λάτρης των βουνών μας, ένιωσα βαθιά μέσα μου τη συντριβή των γονιών, των συγγενών και των φίλων του Ερμή. Πώς γίνεται κάτι που αγαπάς τόσο πολύ να σου στερεί ό,τι πολυτιμότερο έχεις; Την ίδια σου τη ζωή…

Γι’ αυτό δεσμεύθηκα προσωπικά στον πατέρα και τη μητέρα του Ερμή, πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βελτιώσουμε το δίκτυο ορεινής διάσωσης και έγκαιρης διακομιδής και αερομεταφοράς στα νοσοκομεία μας, όλων όσων αντιμετωπίζουν ατυχήματα στα ελληνικά βουνά.

Οι συνεργάτες μου και το επιτελείο της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής έχουν αναλάβει να μου φέρουν εντός του Μαΐου μια τελική πρόταση για τη δημιουργία ενός τέτοιου δικτύου σε πιλοτική ανάπτυξη, με τη συνεργασία και ιδιωτικών φορέων, ήδη από το φετινό καλοκαίρι.

Ο ορεινός τουρισμός και αθλητισμός προσφέρουν πολλές χαρές αλλά έχουν και κινδύνους. Είναι ευθύνη του κράτους να κάνει όσο πιο ασφαλή γίνεται αυτή την επιλογή για όσους και όσες επισκέπτονται τα βουνά μας κάθε εποχή του χρόνου. 

Η εμπειρία του βουνού πρέπει να είναι μια εμπειρία χαράς και εξερεύνησης και όχι μια εμπειρία πόνου», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας, ο Γιάννης Θεοχαρόπουλος εκφράζει την ελπίδα η δέσμευση να γίνει γρήγορα πράξη, «γιατί κάθε ώρα που περνά, δέκα άτομα χάνονται στη χώρα μας λόγω της έλλειψης Συνολικής Εναέριας Πολιτικής Προστασίας». «Η ορεινή διάσωση είναι μόνο ένα μικρό μέρος του προβλήματος», αναφέρει.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εντός του Μαΐου η τελική πρόταση για το δίκτυο ορεινής διάσωσης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4693631796209067685
item