Άρση ακινησίας οχημάτων – Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Aναλυτικά η διαδικασία

Ανοιχτή παραμένει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την άρση ακινησίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών και την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα.

Έτσι, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν στην καταβολή τελών κυκλοφορίας, σε αναλογία με τους μήνες για τους οποίους γίνεται η άρση ακινησίας του οχήματος.

Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έγκειται, στο ότι η πληρωμή αφορά μόνο τους μήνες που θα τεθεί σε κυκλοφορία το όχημα, χωρίς το «πέναλτι» που προβλεπόταν μέχρι πρότινος.

Για όσους έχουν κάνει ηλεκτρονικά την δήλωση ακινησίας, οι δηλώσεις της άρσης ακινησίας και η πληρωμή των αναλογικών τελών θα γίνεται μέσω της υπηρεσίας myCar της ΑΑΔΕ.

Με τους κωδικούς TAXISnet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπαίνουν στην πλατφόρμα θα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν

Στη συνέχεια θα γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος θα υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.

Παράλληλα, θα γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα της συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης, και στη συνέχεια θα γίνεται η υποβολή του αιτήματος. 

Σημειώνεται ότι το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τίθεται άμεσα σε ψηφιακή ακινησία.

Τέλος, και φέτος η πληρωμή των τελών αφορά μόνο τους μήνες που θα τεθεί σε κυκλοφορία το όχημα, και δεν υπάρχει ποινή, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρση ακινησίας οχημάτων – Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Aναλυτικά η διαδικασία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5213082463706672344
item