Πρέβεζα: "Νύχτα γεμάτη θαύματα" στην Πρέβεζα- Συγκίνηση και κατάνυξη στην περιφορά των Επιταφίων

Ένα ανθρώπινο "ποτάμι" συνόδευσε φέτος την περιφορά των Επιταφίων στην πόλη της Πρέβεζας.

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών ο κόσμος πλημμύρισε τους δρόμους της αγοράς και της παραλίας καταλήγοντας στην πλατεία Ανδρούτσου, όπου και πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση των Επιταφίων.

Αναμμένα κεριά και φαναράκια φώτισαν την ανοιξιάτικη νύχτα, δίνοντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη που ήδη προετοιμάζεται για την Ανάσταση.

Τον Επιτάφιο του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Χαραλάμπους συνόδευσε η Φιλαρμονική "Ορφέας", ενώ στην πομπή συμμετείχαν και οι αρχές της Πρέβεζας (μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, οι βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι,ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρας κλπ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο διαχρονικό μήνυμα της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Χριστού, εκφράζοντας την ευχή η θυσία του Κυρίου να αποτελέσει παράδειγμα στις πράξεις των ανθρώπων.

Κατά τον ίδιο τρόπο έγινε η αποχώρηση των Επιταφίων από τον πεζόδρομο της παραλίας, ενώ σήμερα στις 9.30 το πρωί το χαρμόσυνο μήνυμα της πρώτης Ανάστασης θα ηχήσει στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου θα αναβιώσει το έθιμο με τους μπότηδες.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: "Νύχτα γεμάτη θαύματα" στην Πρέβεζα- Συγκίνηση και κατάνυξη στην περιφορά των Επιταφίων
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3414120681855843773
item