Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όταν δεν είμαστε καλά ψυχολογικά

Ο Mo Gawdat, συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου «Solve for Happy», αποκαλύπτει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να νιώσουμε καλά.

Αυτό που λέει ο Gawdat στη ουσία είναι ότι, αντί να αποφεύγουμε ή να απορρίπτουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα κάθε φορά που δεν είμαστε καλά, θα χρειαστεί τελικά να τα αποδεχτούμε!

Μάλιστα συγκρίνει τη διαδικασία των αρνητικών συναισθημάτων με εκείνη του πόνου ενός κοινού στομαχόπονου. Τι κάνουμε λοιπόν αν κάποια στιγμή νιώσουμε πόνο στο στομάχι; Συνήθως προσπαθούμε να δούμε τι μπορεί να φάγαμε και να μας πείραξε. Ακριβώς το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και στην περίπτωση των συναισθημάτων μας!

Δεν αισθάνεσαι καλά ψυχολογικά;

Τότε πες στον εαυτό σου αυτό: «Δεν αισθάνομαι καλά», «Τι πραγματικά μου φταίει σήμερα;»

Μπορεί να ακούγεται ή να μοιάζει αμήχανο έως αστείο, ωστόσο πολλές έρευνες επιβεβαιώνουν όχι μόνο τα λόγια του Mo Gawdat αλλά και εμπειρικά επιβεβαιώνουν την αλλαγή της διάθεσης μέσα από συμμετέχοντες σε έρευνες σχετικές με το ζήτημα της «καταπιεσμένης καλής μας διάθεσης».

Στο εξής λοιπόν επίλεξε να αγκαλιάσεις όλα εκείνα τα όχι και τόσο ευχάριστα συναισθήματά σου και να είσαι βέβαιος και βέβαιη πως τελικά το να αισθάνεσαι χαρά αλλά και πληρότητα είναι πιο εύκολο από όσο φαντάζεσαι.

epirusblog.gr
5 of 5
Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όταν δεν είμαστε καλά ψυχολογικά
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8947152441533922193
item