Θεσπρωτία: Δεκάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμα σε Παραμυθιά και Γαρδίκι, σε “σαφάρι” για την αδήλωτη εργασία.

Σε μπαράζ ελέγχων σε καταστήματα του Δήμου Σουλίου, προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες το προηγούμενο διάστημα καθώς και κατά την εορταστική περίοδο, βεβαιώνοντας παραβάσεις και πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Ενδεικτικό ειναι πως μονο σε 3 περιπτώσεις σε Παραμυθιά και Γαρδίκι, τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ.

Τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά ενώ με στόχο να διευκολυνθεί η καταγγελία των εργαζομένων, μία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία έχει τεθεί σε λειτουργία από τον e-ΕΦΚΑ, για θέματα που αφορούν στον έλεγχο της ανασφάλιστης (αδήλωτης και υποδηλωμένης) εργασίας,

Συγκεκριμένα, μέσω της υπηρεσίας “Καταγγελία εργαζόμενου – Δήλωση Απασχόλησης”  στην ενότητα “Μισθωτοί” στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) οι εργαζόμενοι μπορούν πλέον να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την καταγγελία τους για διεκδίκηση ενσήμων λόγω μη ή ελλιπούς ασφάλισης.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία απευθύνεται στους εργαζόμενους εκείνους οι οποίοι δεν έχουν ασφαλιστεί ή δεν έχουν ασφαλιστεί ορθά από τον εργοδότη τους και επιθυμούν να διεκδικήσουν την ασφαλιστική τακτοποίησή τους.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Δεκάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμα σε Παραμυθιά και Γαρδίκι, σε “σαφάρι” για την αδήλωτη εργασία.
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 6258621060582811017
item