Ποιο συναίσθημα διαρκεί περισσότερο από τα άλλα σύμφωνα με τους ερευνητές;

O Philippe Verduyn και ο Saskia Lavrijsen που είναι ερευνητές από το Βέλγιο στο University of Leuven ζήτησαν από 233 μαθητές λυκείου να θυμηθούν πρόσφατα συναισθηματικά επεισόδια και να αναφέρουν τη διάρκειά τους.

Οι συμμετέχοντες έπρεπε επίσης να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την εκτίμηση και την αντιμετώπιση αυτών των συναισθημάτων.

Από ένα σύνολο 27 συναισθημάτων, η θλίψη διήρκεσε περισσότερο, ενώ η ντροπή, η έκπληξη, ο φόβος, η αηδία, η πλήξη, το άγγιγμα, ο ερεθισμός ή η αίσθηση ανακούφισης συχνά τελείωναν γρήγορα. 

Γιατί όμως η θλίψη διαρκεί τόσο πολύ;

Αυτό συμβαίνει επειδή η θλίψη συχνά συμβαδίζει με γεγονότα μεγαλύτερου αντίκτυπου, όπως θάνατος ή ατυχήματα. Χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να σκεφτείτε και να αντιμετωπίσετε αυτό που συνέβη για να το κατανοήσετε πλήρως, λένε οι ερευνητές.

Αυτό είναι το πρώτο έργο που παρέχει σαφή στοιχεία για να εξηγήσει γιατί ορισμένα συναισθήματα διαρκούν περισσότερο από άλλα. Από την άλλη μεριά τα συναισθήματα που διαρκούν λιγότερο προκαλούνται από τυπικά γεγονότα, τα οποία δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία.

epirusblog.gr
5 of 5
Ποιο συναίσθημα διαρκεί περισσότερο από τα άλλα σύμφωνα με τους ερευνητές;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3826775095027860990
item