Ελληνικός Στρατός: Συνάντηση επιτελών με την ΕΑΒ, στο επίκεντρο η προοπτική αναβάθμισης του ΣΤΤΕΠ «ΔΙΑΣ»

Στις 5 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση επιτελών του ΓΕΣ με εκπροσώπους της ΕΑΒ, στο πλαίσιο συζήτησης/διερεύνησης για την αναβάθμιση του ΣΤΤΕΠ (Σύστημα Τεχνικού και Τακτικού Ελέγχου Πυροβολικού) «ΔΙΑΣ». 

Το ΣΤΕΕΠ «ΔΙΑΣ», είναι ένα σύστημα διοίκησης και ελέγχου που υποστηρίζει τις επιχειρήσεις του Πυροβολικού σε όλα τα κλιμάκια από το Σώμα Στρατού έως και το πυροβόλο. 

Αναπτύχθηκε εξ’ ολοκλήρου από ελληνικές εταιρείες με την καθοδήγηση της ΔΠ του ΓΕΣ και την συνδρομή της Σχολής Πυροβολικού. 

Έχει τη δυνατότητα προσδιορισμού στοιχείων βολής για όλους του δυνατούς συνδυασμούς πυροβόλων και πυρομαχικών, τα οποία είναι διαθέσιμα στο Ελληνικό Πυροβολικό.

Επίσης παρέχει τη δυνατότητα διαχείρισης τρισδιάστατων ψηφιακών μοντέλων εδάφους και ψηφιακής διασύνδεσης μέσω σταθμών ασυρμάτου, ή μέσω ενσύρματων μέσων επικοινωνιών. 

Άποψη μας είναι ότι η αναβάθμιση αυτού του πολύ σημαντικού συστήματος, σε συνδυασμό με άλλες στοχευμένες και οικονομικές λύσεις, θα αύξανε σημαντικά την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα του Ελληνικού Πυροβολικού (προμήθεια συστημάτων παρατήρησης για τους προωθημένους παρατηρητές πυροβολικού, προμήθεια ακουστικών συστημάτων εντοπισμού πυρών, προμήθεια ψηφιακών γωνιόμετρων για τους σταθμούς παρατήρησης και προμήθεια πυρομαχικών ακριβείας).

epirusblog.gr
5 of 5
Ελληνικός Στρατός: Συνάντηση επιτελών με την ΕΑΒ, στο επίκεντρο η προοπτική αναβάθμισης του ΣΤΤΕΠ «ΔΙΑΣ»
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4339137148765162879
item