Ήπειρος: Ενθαρρυντικά μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου από τις πρώτες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις

Με θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου ξεκίνησε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας για το 2022.

Ήδη συμμετείχε –ως συνεκθέτης με τον Ε.Ο.Τ.- σε τρεις μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, σε δύο εκ των οποίων (Τελ Αβίβ και Βελιγράδι) σε συνέχεια προηγούμενων και σε μια (Βρυξέλλες), που φέτος την ενέταξε στο σχεδιασμό της.

Στα χαρακτηριστικά του κοινού που επισκέφτηκε το Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης στις Βρυξέλλες, καταγράφεται το ενδιαφέρον μεμονωμένων, κατά βάση, επισκεπτών που αναζητούσαν νέους προορισμούς, ακόμη και για το φετινό καλοκαίρι, και η Ήπειρος φαίνεται ότι με συστηματική δουλειά και συνεργασίες, μπορεί να αποτελέσει έναν τέτοιο.


Επίσης ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών μαθητικών ηλικιών έδειξε ότι δύναται να αποτελέσει έναν επιμέρους στόχο, αφού εκτός των καλοκαιρινών διακοπών, άλλες δύο φορές το έτος (Οκτώβριο και Φεβρουάριο) έχουν διακοπή των μαθημάτων.

Σε ότι αφορά την έκθεση του Βελιγραδίου επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η αγορά της Σερβίας είναι μια από τις αναδυόμενες για την Ήπειρο τουριστική αγορά, καθώς το ενδιαφέρον που καταγράφεται από Σέρβους τουρίστες έχει ουσιαστικά την αφετηρία του στην ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων και ειδικότερα της Εγνατίας Οδού.


Τέλος σε ότι αφορά την έκθεση του Τελ Αβίβ το σταντ της Περιφέρειας Ηπείρου- η οποία φιλοξενήθηκε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ.- επισκέφθηκε πλήθος Ισραηλινών επισκεπτών με ενδιαφέροντα για διάφορες μορφές τουρισμού, ενώ ένας σημαντικός αριθμός τους εκδήλωσε την πρόθεσή του για άμεσο προγραμματισμό ταξιδιού.

Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι στην αποστολή της Ηπείρου, που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας, συμμετείχαν και επιχειρηματίες του τουρισμού που είχαν σημαντικές και άμεσες επαφές με Ισραηλινούς τουριστικούς πράκτορες αλλά και μεμονωμένους επισκέπτες.
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Ενθαρρυντικά μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου από τις πρώτες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8677306401291328015
item