Η μυστηριώδης σφαίρα που έπεσε από τον ουρανό αλλά όταν παραδόθηκε στις Αρχές «χάθηκαν» τα ίχνη της

Ήταν μία βαριά μεταλλική σφαίρα σε λαμπερό μπλε, χαραγμένη με ασυνήθιστες εικόνες και γραφές. Στο εργαστήριο διαπιστώθηκε πως δεν ήταν από αυτόν τον πλανήτη.

Σύμφωνα με ένα ενδιαφέρον άρθρο που εμφανίστηκε στην εφημερίδα Chicago Tribune στις 22/7/1872 ο δρ. Seyers περιέγραψε μία εκπληκτική ανακάλυψή του στο Clayton County, της Georgia.

Καθώς επέστρεφε σπίτι του, το βραδάκι στις 7:45, το άλογό του κάτι “έπιασε” στον αέρα και τέντωσε τα αυτιά του. 

Τότε και ο ίδιος πρόσεξε κάτι λαμπερό στον ουρανό, σαν αστραπή. Ακούστηκε ένας θόρυβος σαν σχίσιμο στον αέρα. Ένα αντικείμενο έπεσε στο έδαφος αφήνοντας μία τρύπα που κάπνιζε.

Ο δρ. Seyers πήγε σπίτι του, πήρε ένα φτυάρι και επέστρεψε στο σημείο. Αφού έσκαψε περίπου δύο μέτρα βρήκε αυτό που έψαχνε. Ήταν ακόμη καυτό. Το σήκωσε με το φτυάρι και διαπίστωσε πως ήταν αρκετά βαρύ για τον όγκο του. 

Όταν γύρισε σπίτι του, αυτό είχε κρυώσει, αφαίρεσε από πάνω του τα χώματα για να διαπιστώσει πως ήταν μία τέλεια σφαίρα, λεία, μεταλλική που μπλέδιζε λαμπερά, άτηκτη και σκληρή σαν χαλκός, με γυαλισμένη επιφάνεια που επάνω της είχε εικόνες και γράμματα.

Στην επιφάνειά της υπήρχε βαθιά χαραγμένος ένας κύκλος και ένα τετράκτινο αστέρι, ένα αρχαίο πουλί που του θύμιζε “αρχαιοπτέρυξ”, είχε και μερικά μικρότερα που έμοιαζαν με σύγχρονη στενογραφία. Πήρε μερικά ξύσματα και τα έδωσε στον χημικό H. Randolph Stevens για ανάλυση.

“Έχω κάνει μια φασματοσκοπική ανάλυση των δειγμάτων που μου στείλατε. Το μέταλλο είναι εύτηκτο μόνο στο ηλεκτρικό τόξο. 

Πρόκειται για ένα νέο στοιχείο. Κατά την εξέταση από το φασματοσκόπιο, δίνει τρεις λεπτές κίτρινες γραμμές στα αριστερά της γραμμής D του Νατρίου, ένα ευρύ πράσινο στα δεξιά της γραμμής του Βαρίου και αναρίθμητες λεπτές μωβ”, ήταν η επιστημονική απάντηση της ανάλυσης από τον H. Randolph Stevens.

Ο Dr. Seyers υπέθεσε ότι η προέλευση του αντικειμένου ήταν από τον Άρη, είτε από την Αφροδίτη.

Ο δημοσιογράφος που έγραψε το άρθρο πίστευε ότι αυτή η ανακάλυψη θα ήταν πολύ σημαντική για την επιστήμη. Αλλά παραήταν αισιόδοξος…

Λίγο αργότερα, την μυστηριώδη μεταλλική σφαίρα, ο δρ Seyers την παρέδωσε στο Ινστιτούτο Smithsonian. Από τότε, τίποτε δεν έγινε γνωστό γι’ αυτήν και τα ίχνη της χάθηκαν εντελώς.

Το Ινστιτούτο Smithsonian που ιδρύθηκε το 1847, σήμερα είναι γνωστό για την δραστηριότητά του να “θάβει” αντικείμενα και ευρήματα που είναι “ανορθόδοξα”. Το Ινστιτούτο βαρύνουν πολλές κατηγορίες, όπως εκείνη για την οποία έγινε δικαστήριο για συγκάλυψη οστών γιγάντιων σκελετών.

Έτσι, η σφαίρα του δρ Seyers, έγινε ένα ακόμα κομμάτι της “συλλογής” του Ινστιτούτου…

diadrastika.com

Image by kien virak from Pixabay

epirusblog.gr
5 of 5
Η μυστηριώδης σφαίρα που έπεσε από τον ουρανό αλλά όταν παραδόθηκε στις Αρχές «χάθηκαν» τα ίχνη της
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 1646427150492070217
item