Γιάννενα: Στέγαση και εργασιακή επανένταξη Αστέγων του Δήμου Ιωαννιτών

Χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π. από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την υλοποίηση του Σχεδίου με τίτλο «Στέγαση και εργασιακή επανένταξη αστέγων» που διαβιούν σ’ αυτόν.

Στόχος του Προγράμματος είναι η παροχή υπηρεσιών στέγασης, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην εργασία αστέγων νοικοκυριών, δηλαδή ατόμων ή οικογενειών που διαμένουν σε ξενώνες αστέγων, στο δρόμο, σε ακατάλληλα καταλύματα ή νοικοκυριά που βρίσκονται σε συνθήκες επαπειλούμενης αστεγίας (νοικοκυριά για τα οποία επίκειται έξωση ή δεν έχουν δυνατότητα αποπληρωμής των λειτουργικών τους εξόδων).

Το Πρόγραμμα παρέχει στους ωφελούμενους επιδότηση ενοικίου για χρονικό διάστημα 24 μηνών, κάλυψη των βασικών δαπανών για οικοσκευή και λοιπές λειτουργικές ανάγκες του νοικοκυριού για χρονικό διάστημα 24 μηνών, επιδότηση εργασίας και ψυχοκοινωνική υποστήριξη για επανένταξη στον κοινωνικό ιστό.

*Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στους ενδιαφερόμενους από το Διαχειριστή Φορέα, Ε.Ψ.Ε.Π., τηλεφωνικά (αρ. τηλ. 26510-39820), Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00π.μ. - 14:00μ.μ. (υπεύθυνη επικοινωνίας, κα. Πολυχρόνου Κυριακή).

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στέγαση και εργασιακή επανένταξη Αστέγων του Δήμου Ιωαννιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6467748371460310928
item