Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθη ο Άραβας που εισέβαλε σε εκκλησία

Συνελήφθη ο Άραβας ο οποίος εισέβαλε στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα και άρχισε να φωνάζει  μία φράση στα αραβικά.

Τη σύλληψή του γνωστοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

“Η ΕΛ.ΑΣ δρα με αποτελεσματικότητα. Ο Άραβας που δημιούργησε πρόβλημα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα συνελήφθη. Οφείλουν όλοι σεβασμό στις θρησκευτικές λειτουργίες μας” έγραψε ο κ. Θεοδωρικάκος στο Twitter.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη

“Συνελήφθη,  μεσημβρινές ώρες σήμερα Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2022, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών, αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απείθειας, της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης και της προσβολής συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή”.

Το χρονικό

Όπως φαίνεται στο βίντεο του ΑΝΤ1, ο άνδρας κατευθύνθηκε προς το μικρόφωνο και άρχισε να φωνάζει ότι έχει σχέση με το Ισλάμ, επικαλούμενος λόγια από το Κοράνι.

Τότε δύο άνδρες από την εκκλησία πήγαν και τον απομάκρυναν από το σημείο. Παράλληλα ο ιερέας προσπάθησε να ηρεμήσει τους πιστούς, οι οποίοι θορυβήθηκαν και φοβήθηκαν.

Έπειτα από λίγο έφτασαν και αστυνομικοί στην εκκλησία, αλλά το περιστατικό είχε τελειώσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας πιθανόν να βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:epirusblog.gr
5 of 5
Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθη ο Άραβας που εισέβαλε σε εκκλησία
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3009753424722684178
item