Απεργία: Ποιες ώρες θα κινηθούν τα λεωφορεία -Κανονικά τα ταξί σήμερα

Μόλις δυο μέσα μεταφοράς θα έχουν σήμερα στη διάθεσή τους οι Αθηναίοι, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι εργατικές ομοσπονδίες και τα συνδικάτα.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης σχεδόν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς τράβηξαν «χειρόφρενο», ενώ λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών τροποποιήσεις έγιναν και στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εξαίρεση αποτελεί το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στα λεωφορεία, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στην απεργία με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά στο διάστημα 9:00 με 21:00.

Όσοι δεν εξυπηρετούνται από τα λεωφορεία και δεν έχουν ιδιόκτητο όχημα, έχουν μια ακόμα επιλογή στο διάστημα της απεργίας. Πρόκειται για τα ταξί τα οποία κυκλοφορούν κανονικά σήμερα, καθώς ο ΣΑΤΑ δεν συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση.

Απεργία σε Μετρό, Προαστιακό, Τραμ, Τρόλεϊ

Η πρώτη ανακοίνωση για τη συμμετοχή στην απεργία ήρθε από τους εργαζόμενους στη Γραμμή 1 του Μετρό (Ηλεκτρικός), ενώ ακολούθησαν οι εργαζόμενοι στις Γραμμές 2 και 3.

Να σημειωθεί ότι απεργούν και οι εργαζόμενοι στο Τραμ.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό ζητούν -μεταξύ άλλων- άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, να μην περικοπεί το επίδομα για τα επικίνδυνα και ανθυγιεινά, να ληφθούν μέτρα για τη φτωχοποίηση του πληθυσμού και να καταργηθούν τα εμπόδια στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. 

«Απαιτούμε αξιοπρεπή διαβίωση για όλους με επαρκείς και δίκαιους όρους αμοιβής και εργασίας, σε συνθήκες υγείας και ασφάλειας».

Με 24ωρη απεργία θα συμμετέχει στη μεγάλη κινητοποίηση και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ-ΟΣΥ, κάτι που σημαίνει ότι τα τρόλεϊ θα τραβήξουν «χειρόφρενο». 

Το ΔΣ της Ένωσης διεκδικεί «υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων», καθώς και «πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους».

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια σήμερα. 

Η ΠΝΟ ανακοίνωσε ότι στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετέχουν τα πληρώματα από όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00:01 της Τετάρτης 6ης Απριλίου και λήξη στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

epirusblog.gr
5 of 5
Απεργία: Ποιες ώρες θα κινηθούν τα λεωφορεία -Κανονικά τα ταξί σήμερα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6841619414617604013
item