Τραγωδία στην Πολωνία: Πέντε νεκροί και επτά αγνοούμενοι από εκρήξεις σε ορυχείο -Μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ

Τραγωδία σε ορυχείο της Πολωνίας με νεκρούς και αγνοούμενους.

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας διασώστης, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά αγνοούνται μετά τις δύο εκρήξεις μεθανίου που σημειώθηκαν σε ανθρακωρυχείο, στη νότια Πολωνία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Οι λέξεις δεν θέλουν να βγουν από το στόμα, επειδή ξέρουμε ήδη ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στις στοές του ορυχείου», είπε ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, ο οποίος επισκέφθηκε το σημείο της τραγωδίας, το ορυχείο Πνιόβεκ στο Παβλόβιτσε.

«Επιπλέον, περισσότεροι από 20 άνθρωποι νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα», πρόσθεσε.

Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινώσει η JSW, η διαχειρίστρια εταιρεία του ορυχείου, έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς και επτά αγνοούμενους.

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα η πρώτη έκρηξη στο ορυχείο της Πολωνίας

Σύμφωνα με τη JSW, η πρώτη έκρηξη μεθανίου σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα σε βάθος 1.000 μέτρων.

Εκείνη την ώρα εργάζονταν στις στοές 42 ανθρακωρύχοι. Λίγο αργότερα, ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης, σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας διασώστης.

«Ξέρουμε ότι ένα διασώστης έχασε τη ζωή του σε αυτήν την επιχείρηση και είναι πιθανόν να κινδυνεύει και η ζωή των άλλων» διασωστών, πρόσθεσε ο Μοραβιέτσκι.

Μήνυμα από το ελληνικό ΥΠΕΞ για το δυστύχημα

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας μέσω tweet εξέφρασε τη λύπη για το συμβάν. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του τραγικού ατυχήματος σε ανθρακωρυχείο στην #Πολωνία. 

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, οι σκέψεις μας είναι στους αγνοούμενους, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων & τη συμπαράστασή μας στο λαό και την κυβέρνηση της Πολωνίας.»


epirusblog.gr
5 of 5
Τραγωδία στην Πολωνία: Πέντε νεκροί και επτά αγνοούμενοι από εκρήξεις σε ορυχείο -Μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4198736194831229073
item