Γιάννενα: Εκπαιδευτικοί του λυκείου Ανατολής στο Δουβλίνο

Στο Δουβλίνο βρέθηκε το Γενικό Λύκειο Ανατολής, από τις 4 ως τις 9 Απριλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + /KA1 που υλοποιεί τη φετινή σχολική χρονιά.

Είναι η δράση μαθησιακής κινητικότητας προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης, με τίτλο «Improving skills to support innovative teaching methods and tools in a modern European school».

«Το σχέδιο του σχολείου μας για ευρωπαϊκή κινητικότητα και  συνεργασίες στοχεύει στη δημιουργία μιας ομάδας εκπαιδευτικών με εξειδικευμένη επιμόρφωση στην αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας και τη χρήση ψηφιακών εργαλείων στην σχολική τάξη. 

Απώτερος στόχος είναι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί στα προγράμματα κινητικότητας να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές και να επιμορφώσουν όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου» σημειώνει το σχολείο στη σχετική ανακοίνωση.

Στο Δουβλίνο βρέθηκαν τέσσερις καθηγήτριες: Η Στέλλα Ζιώγα (πληροφορική), η Μαρία Πέτση (Αγγλικά), η Μαρία Ρίζου και η Γεωργία Τρίμπου (Φιλόλογοι), οι οποίες παρακολούθησαν το επιμορφωτικό πρόγραμμα «The 4Cs: Creativity, Critical Thinking, Communication and Collaboration in Schools».

Βασικός σκοπός ήταν αφενός μεν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για την παρούσα κατάσταση  της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης του 21ου αιώνα και τα είδη  επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται στο σχολείο (λεκτική, γραπτή, μη λεκτική, ψηφιακή, καλλιτεχνική, μουσική),  αφετέρου, η απόκτηση δεξιοτήτων στη δημιουργία διαύλων προώθησης της  επικοινωνίας και ακρόασης, μέσω συνεργατικών, κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχολείου, «εξοικειώθηκαν, επίσης, με την οργάνωση και ενθάρρυνση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στην τάξη με τεχνικές που αναμένεται ότι θα τονώσουν το κίνητρο και το ενδιαφέρον των μαθητών για μάθηση και θα τους δώσουν τη δυνατότητα να συζητούν, να συνεργάζονται, να σκέφτονται κριτικά και δημιουργικά και κατ’ επέκταση να προσεγγίζουν τη γνώση με νέες μεθόδους».

Τέλος, ήρθαν σε επαφή και αντάλλαξαν απόψεις με εκπαιδευτικούς από Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία και Σλοβενία. 

Η επιμόρφωση ολοκληρώθηκε με την αξιολόγηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων από το φορέα υλοποίησης Europass Teacher Academy και με την απονομή βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης στις συμμετέχουσες εκπαιδευτικούς.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκπαιδευτικοί του λυκείου Ανατολής στο Δουβλίνο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1918747462570952724
item