Πομάκοι: Δεν Θέλουμε Να Μας Λένε «Τούρκους» –Τουρκοχώρια Στην Ελλάδα Δεν Υπάρχουν

Ανάστατοι  παραμένουν οι Πομάκοι μετά την υποτιθέμενης«ιδιωτική» επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στα Πομακοχώρια. 

Με κάθε τρόπο και μέσω του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, οι Πομάκοι δηλώνουν ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι «ανεπιθύμητος» στα χωριά τους, εκτός κι αν θέλει να ζητήσει συγγνώμη για τις γενοκτονίες που έχει διαπράξει η Τουρκία!

«Τουρκοχώρια μέσα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν», είπε μιλώντας στο OPEN ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων Ιμάμ Αχμέτ προσθέτοντας πως δεν θέλουν να τους λένε «Τούρκους».

ÏéêïãÝíåéá ìïõóïõëìÜíùí ôçò ÈñÜêçò , óå ðáñÜèõñï , óôï ÷ùñéü Å÷ßíïò , óôá ðïìáêï÷þñéá ôçò ÎÜíèçò , ÊõñéáêÞ 18 Éáíïõáñßïõ 2004.ÁÐÅ/ÓÁÉÔÁÓ ÐÁÍÔÅËÇÓ

Μάλιστα όπως είπε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο «Η Τουρκία κάνει πολιτιστική γενοκτονία εις βάρος των Πομάκων. Τα παιδιά μας δεν μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα και τους επιβάλλουν να διδάσκονται από μικρή ηλικία την τουρκική ως μητρική γλώσσα. Είναι απαράδεκτο, βάναυσο και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όσο για τι αισθάνονται οι Πομάκοι όταν τους λένε Τούρκους;

«Παραχαράσσουν την ιστορία. Εμείς δεν είμαστε Τούρκοι. Είμαστε Έλληνες μουσουλμάνοι, πομάκικη καταγωγή που σημαίνει ότι είμαστε αρχαίοι Θράκες από τη φυλή των Αγριανών, ακόμα και σήμερα μεταξύ μας αποκαλούμαστε Αγριανοί», εξήγησε ο Ιμάμ Αχμέτ.

«Πώς να δεχθούμε στον 21ο αιώνα να αφομοιωθούμε και να εκτουρκιστούμε; Αν είναι να έρθει ο κ. Τσαβούσογλου να ζητήσει συγγνώμη για τις γενοκτονίες, καλώς θα κάνει. Σε διαφορετική περίπτωση είναι ανεπιθύμητος».

Εκφράζοντας την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι στην πρόσφατη επίσκεψή της στη Θράκη η Ντόρα Μπακογιάννη (επικεφαλής της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την Θράκη) είδε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά όχι τους Πομάκους, ο Ιμάμ Αχμέτ έκανε μια έκκληση: «Μη μας χαρίσουν πεσκέσι στον Τσαβούσογλου και στον κάθε Τσαβούσογλου προκειμένου να τα βρουν Ελλάδα και Τουρκία».

https://www.pontosnews.gr/653044/ellada/pomakoi-den-theloyme-na-mas-lene-toyrkoys/

epirusblog.gr
5 of 5
Πομάκοι: Δεν Θέλουμε Να Μας Λένε «Τούρκους» –Τουρκοχώρια Στην Ελλάδα Δεν Υπάρχουν
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 846069164943824544
item