Γαλλικές εκλογές: Φαβορί ο Μακρόν στον δεύτερο γύρο - Τι δείχνει τελευταία δημοσκόπηση

Mε γερό πλεονέκτημα οδεύει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου που έδειχναν τον Γάλλο πρόεδρο να προηγείται τουλάχιστον με τέσσερις μονάδες έναντι της σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, νέα δημοσκόπηση της Ipsos Sopra Steria για λογαριασμό των γαλλικών ΜΜΕ «Le Parisien», «France Télévisions» και «Radio France», δείχνει ο Εμανουέλ Μακρόν θα παραμείνει στο Ελιζέ.

Η δημοσκόπηση της Ιpsos δείχνει ότι, ο ηγέτης του κόμματος «LREM» (Εμπρός για τη Δημοκρατία) αποσπά 54% στον δεύτερο γύρο με την κόρη του πατριάρχη της γαλλικής Ακροδεξιάς να ακολουθεί με 46%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις προηγούμενες εκλογές, το 2017 , η διαφορά τους στον δεύτερο γύρο ήταν 66% υπέρ του Μακρόν έναντι 34% της Λεπέν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 94% των ψηφοφόρων που εμπιστεύτηκαν τον Μακρόν στον πρώτο γύρο, θα τον εμπιστευτούν και στον δεύτερο ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους υποστηρικτές της ηγέτιδας του «Εθνικού Συναγερμού» Λεπέν ανέρχεται στο 89%.

Την ίδια ώρα , ο Ζαν Μαρί Λεπέν, ιδρυτής της γαλλικής Ακροδεξιάς, έσπευσε να εκφράσει την πεποίθηση ότι, η κόρη του, επικεφαλής του «RN» (Εθνικού Συναγερμού) θα είναι η επόμενη πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της, η Μαρίν Λεπέν κάλεσε τους Γάλλους που δεν ψήφισαν τον Εμανουέλ Μακρόν στον χθεσινό πρώτο γύρο, να την εμπιστευτούν στην κάλπη της 24ης Απριλίου.

Εάν πάντως, οι Γάλλοι εμπιστευτούν εκ νέου τον Μακρόν, τότε, ο ένοικος του Ελιζέ θα επαναλάβει αυτό που συνέβη εδώ και 20 χρόνια: Τότε που ο Ζακ Σιράκ το 2002, νίκησε τον πατέρα Λεπέν και κατάφερε να ανανεώσει τη θητεία του στο Ελιζέ.

Ως επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, ο Ζαν Μαρί Λεπέν είχε φάει... τη σκόνη του Σιράκ στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

epirusblog.gr
5 of 5
Γαλλικές εκλογές: Φαβορί ο Μακρόν στον δεύτερο γύρο - Τι δείχνει τελευταία δημοσκόπηση
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 513784042848902293
item