Σπύρος Νικολαϊδης: «Μεγάλωσα σε μια γειτονιά γκέτο, στο σχολείο κάθε μέρα με έδερναν»

Για τις δυσκολίες που βίωσε ως παιδί και τον λόγο που σήμερα νιώθει δυο φορές πιο περήφανος για τον εαυτό του και ότι έχει καταφέρει, μίλησε ο Σπύρος Νικολαϊδης στο περιοδικό ΟΚ! και τη δημοσιογράφο Μαρία Παπαϊωάννου.

Στη ζωή σου έχεις υπάρξει το «κακό παιδί»;

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν πάντα το καλό παιδί. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που δεν ήταν οικονομικά καλά και σε μια φτωχή γειτονιά της Θεσσαλονίκης, που ήταν σαν να λέμε γκέτο. 

Καταλαβαίνεις λοιπόν… Σκέψου ότι ξεκίνησα το μποξ γιατί με έδερναν κάθε μέρα στο σχολείο.

Θυμάμαι ότι υπήρχαν παιδιά που είχαν μείνει τρεις και τέσσερις φορές στην ίδια τάξη, αλλά και εξωσχολικοί που έρχονταν και μας εκβίαζαν για να μας πάρουν τα λεφτά και έτσι να μη φάμε ξύλο.

Αφού έγινα λοιπόν καλός στο μποξ, πήγα μια μέρα στο σχολείο και πλάκωσα στο ξύλο όλους αυτούς που μου έκαναν bullying. Έπρεπε να το αποβάλω αυτό από μέσα μου και να σταματήσει με κάποιον τρόπο να συμβαίνει.

Για να καταλάβεις, πηγαίναμε στην αστυνομία και οι αστυνομικοί μάς έλεγαν «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. 

Και να κάνουμε καταγγελία, θα έρθουν την επόμενη μέρα κάτω από το σπίτι σου και θα σε περιμένουν να σε σκοτώσουν στο ξύλο».

Έχω ζήσει πολύ άσχημα πράγματα. Είναι ένας λόγος παραπάνω που χαίρομαι για τον εαυτό μου γιατί ενώ μεγάλωσα σε τέτοιο περιβάλλον, τελικά τα κατάφερα.

epirusblog.gr
5 of 5
Σπύρος Νικολαϊδης: «Μεγάλωσα σε μια γειτονιά γκέτο, στο σχολείο κάθε μέρα με έδερναν»
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 4413329816231387302
item