Θεσπρωτία: Μεγάλη κίνηση, μικροί οι τζίροι στα καταστήματα τις ημέρες του Πάσχα...

Ο εμπορικός κόσμος στη Θεσπρωτία έχει ήδη κάνει «ταμείο» για τις ημέρες του Πάσχα. 

Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η κίνηση, που υπήρξε, κατευθύνθηκε κυρίως στα καταστήματα τροφίμων. Η υπόλοιπη αγορά κινήθηκε σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Και αυτό είναι σε απόλυτη συνάρτηση με την ακρίβεια που έχει ενσκήψει και το μεγάλο κόστος που καλούνται να καλύψουν τα νοικοκυριά για την εξόφληση των λογαριασμών ενέργειας, αλλά και των μετακινήσεων με την αλματώδη αύξηση των καυσίμων.

Για πρώτη ίσως φορά τα τελευταία χρόνια, ένας πολύ μεγάλος αριθμός καταναλωτών αναζητούσε, όχι μόνο προσφορές καταστημάτων (κυρίως σούπερ μάρκετ), αλλά έκανε και έρευνα αγοράς ακόμη και σε προϊόντα ζαχαροπλαστείων ή και κρεοπωλείων.

Από τη στιγμή, που η ακρίβεια και οι λογαριασμοί απορρόφησαν και συνεχίζουν να απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων, ήταν φυσική εξέλιξη ο περιορισμός της κατανάλωσης σε άλλα είδη και κυρίως σε εκείνα που δεν θεωρούνται άμεσης ανάγκης.

Σύμφωνα με εμπόρους, κατώτεροι του αναμενομένου ήταν οι τζίροι σε καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, αλλά και των δώρων. 

Η σύγκριση βέβαια γίνεται με το 2019, καθώς τόσο το 2020, όσο και το 2021 η αγορά λειτούργησε με μεγάλους περιορισμούς λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Ακόμη χαμηλότερη ήταν η κίνηση στα καταστήματα με διαρκή αγαθά και προϊόντα, που συνήθως τέτοια εποχή προσελκύουν τους καταναλωτές.

«Φιλί ζωής» στις κατά τόπους αγορές δεν έδωσαν ούτε οι απόδημοι που διάλεξαν τα χωριά τους για να περάσουν το Πάσχα. 

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Μεγάλη κίνηση, μικροί οι τζίροι στα καταστήματα τις ημέρες του Πάσχα...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 472767992339038613
item