Ήπειρος: Ιδρύθηκε Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Ηπείρου

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 στις 5μμ, στο χώρο του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, συνεδρίασαν μετά από Πρόσκληση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, οι νόμιμα εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τις Ενώσεις Γονέων Ιωαννίνων και Πρέβεζας, προκειμένου να συζητήσουν και αποφασίσουν για την ίδρυση  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ με την επωνυμία  «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».

Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν άπαντες  οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τις δυο Ενώσεις. Παρόντα ήταν επίσης δυο μέλη του Δ.Σ. της ΑΣΓΜΕ, η κα Παπαλυμπέρη Κατερίνα  Ειδ. Γραμματέας  και η κα  Βαλαβάνη Στέλλα Εκπρόσωπος Τύπου.

Οι αντιπρόσωποι μέσα από τις ομιλίες τους, ανάδειξαν ως γενικό σκοπό της Ομοσπονδίας τη συμμετοχή των γονέων στις διαδικασίες της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Δημόσιας Εκπαίδευσης για τη σωστή μόρφωση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών, τη συνεχή βελτίωση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες και την πρόοδο του λαού.

Μετά από διαλογική συζήτηση οι αντιπρόσωποι αποφάσισαν Ομόφωνα,

  1. Την ίδρυση ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ με την επωνυμία  «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».
  2. Την σύνταξη και έγκριση καταστατικού λειτουργίας αποτελούμενο από δεκαοκτώ (18) άρθρα.
  3. Την εκλογή προσωρινής 5/μελούς Διοικούσας Επιτροπής της Ομοσπονδίας αποτελούμενη από τους:
  4. Τόκα Αναστάσιο του  Αθανασίου ως Πρόεδρο
  5. Βενετικίδη Θεόδωρο του  Ιωάννη ως Γραμματέα
  6. Καλύβα Δημήτριο του  Ιωάννη ως Αντιπρόεδρο
  7. Γοδέβενο Γεώργιο του  Ιωάννη
  8. Νάνο Ευάγγελο του  Σωτηρίου

Η προσωρινή Διοίκηση εξουσιοδοτήθηκε  να προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες για την έγκριση του Καταστατικού από τις αρμόδιες Δικαστικές και άλλες Αρχές και την αναγνώριση του Συλλόγου όπως ορίζει η κείμενη Νομοθεσία, να φροντίσει μετά την έγκριση του Καταστατικού για τη σύγκληση της πρώτης Γενικής Συνέλευσης των Μελών για την εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου και λοιπών Οργάνων σύμφωνα με το Καταστατικό.

  1. Η προσωρινή Διοίκηση αποφάσισε επίσης να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να συσταθούν Ενώσεις Γονέων, τόσο στους Δήμους Αρταίων και Ηγουμενίτσας, όσο και σε περιφερειακούς δήμους (Ζίτσας, Ζηρού κ.ά.) με σκοπό την ενδυνάμωση της Ομοσπονδίας και την ισχυρή εκπροσώπησή της στην ΑΣΓΜΕ και τα όργανα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Νέο ΔΣ στην Ένωση Γονέων Ιωαννίνων

Την Κυριακή 10 του  Απρίλη 2022 στις 8μμ, στο χώρο του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, συνεδρίασαν μετά από Πρόσκληση του Τάσου Τόκα,  πλειοψηφούντος  Συμβούλου στις εκλογές της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δ.Ιωαννιτών της 4ης Απριλίου,  τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ., προκειμένου να συγκροτήσουν το νέο Όργανο.

Εισηγητικά τέθηκε το ζήτημα, ότι η Ένωση Γονέων έχει αποκτήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια σημαντικό κύρος, καθώς μέσα από τις δημόσιες  παρεμβάσεις της, τη συμμετοχή της στις Δημοτικές Επιτροπές και τις κινητοποιήσεις της, έχει συμβάλει στη δρομολόγηση λύσεων  προβλημάτων  της εκπαίδευσης στον Δήμο Ιωαννιτών. 

Αυτό φάνηκε και από το γεγονός, ότι σε  συνθήκες περιορισμών λόγω της πανδημίας, κατάφερε να συντονίσει τις εκλογικές διαδικασίες στους Συλλόγους Γονέων και να εκλεγούν αντιπρόσωποι αριθμητικά ίσοι με αυτούς που είχαν εκλεγεί πριν την πανδημία.  

Αυτό σημαίνει πως οι γονείς αντιλαμβάνονται τον σημαντικό ρόλο των ενεργών Συλλόγων Γονέων και της συλλογικής τους έκφρασης μέσα από την Ένωση Γονέων, σε επίπεδο Δήμου.

Στην συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε ομόφωνα ως εξής:

Πρόεδρος: Τόκας Τάσος

Αντιπρόεδρος Α’: Παπαφωτίκα Αλεξάνδρα

Αντιπρόεδρος Β’: Βάτσικα Κλαίρη

Γενικός Γραμματέας: Καλύβας Δημήτρης

Ειδικός Γραμματέας: Γιαννούλα Κατερίνα

Ταμίας: Μπεκιάρη Ελπίδα

Έφορος: Γοδέβενος Γιώργος

 

Για την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας εκλέχθηκαν:

Τόκας Τάσος, τακτικό μέλος & Γοδέβενος Γιώργος, αναπληρωματικό μέλος.

Για τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου ορίστηκαν:

Α/θμια Σχολική Επιτροπή: Καλύβας Δημήτρης, τακτικό μέλος & Μπεκιάρη Ελπίδα αναπληρωματικό μέλος.

Β/θμια Σχολική Επιτροπή: Γοδέβενος Γιώργος, τακτικό μέλος &, Τόκας Αναστάσιος αναπληρωματικό μέλος.


epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Ιδρύθηκε Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Ηπείρου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6844737573576241467
item