Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις στην αρχή μιας σχέσης

Η αλήθεια είναι ότι όλα είναι υπέροχα στην αρχή. Και ο ενθουσιασμός μπορεί να μας παρασύρει σε λάθη. Ο χρόνος θα δείξει, αλλά και ο χρόνος χρειάζεται για να “ανθίσει” η σχέση. Και καλό είναι εκεί, στην αρχή, να αποφύγεις τα παρακάτω λάθη, σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα.

Ξεκινάμε μία σχέση με τις καλύτερες προοπτικές και με θετική διάθεση. Γενικότερα λέμε πως το πρώτο εξάμηνο είναι αυτό της γνωριμίας, είναι αυτό που φοράμε τα καλά μας ρούχα για να αρέσουμε ο ένας στον άλλον! 

Χρειάζεται να προχωρήσουμε και πέρα από αυτό, ώστε όταν αρχίζουμε να βάζουμε “την καθημερινή μας” ενδυμασία, να είμαστε ακόμα αρεστοί, αποδεκτοί αλλά να δούμε και πως μπορούμε να πορευτούμε μαζί, έστω για κάποιο διάστημα…

Έχεις αναρωτηθεί πως μπορείς να αρχίσεις να …σκιάζεις τη νέα σου σχέση; Δες παρακάτω πιθανά λάθη που μπορεί να κάνεις από την αρχή της σχέσης σου, λάθη που θα καθορίσουν την πορεία και την ποιότητά της!

-Βιάζεσαι! Κρίνεις πολύ γρήγορα χρονικά αν πρόκειται για τον άνθρωπο της ζωής σου, μέσα από τον ενθουσιασμό της γνωριμίας σας. Χρειάζεται να το αφήσεις να “καθίσει” λίγο και να καθαρίσει το “ομιχλώδες” τοπίο.

-Εκθειάζεις τον σύντροφο! Μπορεί να έχει όλα τα καλά του κόσμου, δώσε όμως και πάλι χρόνο να γνωριστείτε. Σίγουρα δεν είναι τέλειος και όσο και αν σου το χαλάω, σίγουρα έχει και ελαττώματα!

-Αναζητάς τη δέσμευση! Μην τον πνίγεις και θέλεις από τις αρχές σχεδόν να σε επιβεβαιώνει για το πόσο σε αγαπάει και πόσο πολύ σε θέλει.

-Στηρίζεσαι στο σεξ! Μία σχέση χρειάζεται και επικοινωνία και άλλα πράγματα εκτός από το σεξ.

-Στηρίζεσαι στην επικοινωνία. Η σχέση εκτός από επικοινωνία χρειάζεται και σεξ!

-Θέλεις να είστε διαρκώς μαζί. Ο καθένας έχει ανάγκη από τον χώρο και τον χρόνο του. Διαφορετικά δεν έχει το οξυγόνο που του χρειάζεται για να αναπνεύσει. Η εξαρτητική συμπεριφορά κουράζει…

-Ζηλεύεις και κάνεις σκηνές. Λέμε πως η ζήλια είναι το αλατοπίπερο της σχέσης, αν όμως με το καλημέρα δείχνεις στοιχεία τέτοια, το πιο πιθανό να τον διώξεις.

-Ανοίγεσαι πολύ γρήγορα. Κάθε τι χρειάζεται τον χρόνο του! Άφησε και λίγο μυστήριο να πλανάται γύρω σου, άφησέ τον να ανακαλύψει και εκείνος κάποια πράγματα για εσένα. Σε ένα δώρο, η ιεροτελεστία να το ανοίξουμε και να αποκαλύψουμε το περιεχόμενό του πολλές φορές είναι αυτή που δίνει “αυτό το κάτι παραπάνω”.

-Μιλάς διαρκώς για εσένα! Πάρε και μία ανάσα… είναι η συνέχεια του παραπάνω και αναρωτιέμαι αν έχεις σκεφτεί τον πονοκέφαλο που αρχίζεις και του προκαλείς.

-Τρέχεις να ικανοποιήσεις τις επιθυμίες του πριν εκείνος αισθανθεί ότι έχει ανάγκη αυτό που του προσφέρεις.

-Τον περνάς από …ανάκριση. Το πιο σίγουρο είναι πως θα τον βλέπεις όλο και λιγότερο, αν το κάνεις αυτό. Σχέση θέλει, όχι ανακριτικό απόσπασμα, άλλωστε το τί έχει κάνει στη ζωή του ερωτικά πριν από εσένα, δεν σε αφορά.

-Τον τρελαίνεις στα μηνύματα, στα τηλέφωνα. Δεν χρειάζεται εξήγηση νομίζω.

-Ζητάς τους κωδικούς από τα social media ή ελέγχεις με ποιους ή ποιες έχει επαφές. Μην ξεχνάς, είχε ζωή και πριν από εσένα, δεν θα τους κόψει όλους επειδή σε γνώρισε, σεβάσου την κοινωνική του ζωή.

-Κάνεις αδιάκριτες ερωτήσεις. Δεν έχεις το δικαίωμα να εισβάλλεις τόσο γρήγορα στην προσωπική του ζωή, τι μισθό παίρνει, πληροφορίες γύρω από τα περιουσιακά του…

-Θεωρείς πως “πρέπει” να γνωρίσεις το περιβάλλον του. Θέλεις να γνωρίσεις συγγενείς και φίλους για να ελέγξεις με ποιους θα του “επιτρέψεις” να συνεχίσει τις κοινωνικές επαφές…

epirusblog.gr
5 of 5
Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις στην αρχή μιας σχέσης
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7850343071640923463
item