ΗΠΑ: Επιπλέον μέτρα στον Μαραθώνιο της Βοστώνης μετά την επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης

Αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, στις ΗΠΑ, μετά την αιματηρή επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα, οι αξιωματούχοι της Βοστώνης θα αυξήσουν τον αριθμό των αστυνομικών δυνάμεων γύρω από τους σταθμούς του μετρό εν όψει του Μαραθωνίου της πόλης την ερχόμενη Δευτέρα, μετά από τους απανωτούς πυροβολισμούς στο μετρό της Νέας Υόρκης, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία απειλή για τον αγώνα κι εξέφρασαν την πεποίθησή τους για τη διεξαγωγή του.

Η σοκαριστική επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης

Υπενθυμίζεται ότι ένας ένοπλος που φορούσε μάσκα αερίου πυροδότησε βόμβα καπνού και πυροβόλησε 10 ανθρώπους σε βαγόνι του μετρό της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της πρωινής μετακίνησης της Τρίτης, σύμφωνα με τις αρχές.

Κανένας από τους τραυματίες δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι αρχές για τον εντοπισμό του δράστη.

«Δεν υπάρχει καμία γνωστή αξιόπιστη απειλή για τον Μαραθώνιο. Όπως όλοι οι άλλοι, παρακολουθούμε την κατάσταση στη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστώνης, Γκρέγκορι Λονγκ, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (12/04), προσθέτοντας ότι το τμήμα του βρίσκεται σε πλήρη επαφή με τους ομολόγους τους στη Νέα Υόρκη και το FBI.

«Βραχυπρόθεσμα, μπορείτε να περιμένετε να δείτε αυξημένη αστυνομική παρουσία γύρω από τους σταθμούς MBTA τις επόμενες δύο ημέρες μέσα στο Σαββατοκύριακο. Όσον αφορά τη Δευτέρα, ανάλογα με το είδος των πληροφοριών που έχουμε, θα προσαρμόσουμε τα πλάνα μας για τον μαραθώνιο», πρόσθεσε ο Λονγκ.

Οι μνήμες από τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013

Η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για τις τοπικές αρχές με τα αυξημένα μέτρα που ελήφθησαν μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013.

Το τμήμα της Βοστώνης θα έχει ένστολους και μυστικούς αστυνομικούς κατά μήκος της διαδρομής του Μαραθωνίου τη Δευτέρα και θα στήσει κάμερες και σημεία ελέγχου κατά μήκος του τμήματος του αγώνα για να παρακολουθεί το πλήθος.

Η πόλη περιμένει ιδιαίτερα μεγάλα πλήθη την ημέρα εκείνη, επειδή ο Μαραθώνιος επιστρέφει στην παραδοσιακή ημερομηνία αγώνων του Απριλίου για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια μετά από τις που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού, ενώ και οι Boston Red Sox του μπέιζμπολ θα παίξουν επίσης στην έδρα τους εκείνη την ημέρα.

Ο πρόεδρος της διοργάνωσης (Boston Athletic Association), Τομ Γκριλκ, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα των αρχών της πόλης να προστατεύσουν τον αγώνα. 

«Είμαστε ευγνώμονες στη BAA και όλοι όσοι συμμετέχουμε στον Μαραθώνιο, για το έργο όλων των φορέων που βλέπετε να εκπροσωπούνται εδώ και πολλών άλλων. Τόσο ανησυχείτε; Δεν ανησυχείτε με κανέναν ασυνήθιστο τρόπο», είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου.


epirusblog.gr
5 of 5
ΗΠΑ: Επιπλέον μέτρα στον Μαραθώνιο της Βοστώνης μετά την επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8383852521547394904
item