Το ΚΙΝΑΛ απαντά στο κάλεσμα Τσίπρα: Ο ελληνικός λαός έχει κρίνει τη διακυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

«Θέλουμε να είμαστε και είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με βάση ένα κοινό πρόγραμμα δημοκρατίας και προόδου», τόνισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας ένα νέο κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας και ειδικότερα στο Κίνημα Αλλαγής. 

Αυτή την φορά, ωστόσο, άφησε και αιχμές, ζητώντας να ανοίξουν τα χαρτιά τους, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν αποκλείεται από μια συνεργασία, αλλά ούτε και περιμένουν κανέναν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που απευθύνεται πρόσκληση προς το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής. Από την Χαριλάου Τρικούπη, πηγές επισημαίνουν πως «την πρώτη Κυριακή αποδεικνύουν όλοι αν εννοούν την συνεργασία και όχι στις δεύτερες εκλογές.Τσίπρας Μητσοτάκης δύο πρωθυπουργοί που απέτυχαν. 

Το ΠΑΣΟΚ θέλει ισχυρή εντολή να επιβάλει το σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα. Τα υπόλοιπα περιττεύουν τώρα, οι συσχετισμοί δυνάμεων θα είναι καθοριστικοί και τους συσχετισμούς θα τους ορίσει η ψήφος των πολιτών».

Χαρακτηριστική είναι άλλωστε και η χθεσινή αποστροφή του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, Δημήτρη Μάντζου, ο οποίος εκπροσώπησε το κόμμα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε ο κ. Μάντζος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του «αν μου επιτρέπετε, ως «παιδί της αλλαγής», να την διαχωρίσω από την παγίδα της «εναλλαγής». 

Της απλής εναλλαγής στους ρόλους της εξουσίας, της τακτικής του «άσπρου-μαύρου» και του «ώριμου φρούτου. 

Να σταθώ στη διαφορά της Εναλλαγής από την πραγματική Αλλαγή, όπως εκείνη που βίωσε ο τόπος κατά τα χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και αναπολούν σήμερα εκατομμύρια προοδευτικοί συμπολίτες μας».

Σε ανακοίνωση του μάλιστα, το γραφείο τύπου του Κινήματος Αλλαγής, τονίζει αιχμηρά πως, «ο ελληνικός λαός έχει κρίνει τη διακυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Τώρα βιώνει και τη συνέχεια αστοχιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αντί να λύσουν προβλήματα, άθροισαν καινούργια. Ήρθε η ώρα για αλλαγή σελίδας. Η σοσιαλδημοκρατία αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιλογή για την ευημερία και προοπτική του ελληνικού λαού».

epirusblog.gr
5 of 5
Το ΚΙΝΑΛ απαντά στο κάλεσμα Τσίπρα: Ο ελληνικός λαός έχει κρίνει τη διακυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8823227731804113080
item