Πρέβεζα: Στο Ταμείο Ανάκαμψης η Αποκατάσταση Πύλης Βασιλικής Β΄Αλκίσωνος

Την ένταξη του έργου "Αποκατάσταση Πύλης Βασιλικής Β ́ Αλκίσωνος στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης" στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υπέγραψε ο αν. Υπ. Οικονομκών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Το έργο αφορά στις απαραίτητες εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης του αναστηλωμένου από τον Αναστάσιο Ορλάνδο τη δεκαετία του 1960, επιβλητικού κεντρικού θυρώματος της πύλης της Βασιλικής Β ́ στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, του Δήμου Πρεβέζης και την απόδοσή του στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.

Το έργο εντάσσεται στις Πολιτιστικές διαδρομές σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού με προϋπολογισμό 606.000,00€.

Η Βασιλική Β’ Αλκίσωνος αποτελεί την εκτενέστερη,αρχαιότερη και μεγαλοπρεπέστερη από όλες της βασιλικές της πόλης, μνημείο του 5ου αιώνα μ.Χ και οι εργασίες που θα γίνουν, περιλαμβάνουν την στερέωση και αποκατάσταση του αναστηλωμένου από τον Αν. Ορλάνδο τη δεκαετία του 1960 επιβλητικού κεντρικού θυρώματος της πύλης, την αναίρεση αστοχιών που έχουν γίνει και την απόδοση της στους επισκέπτες του Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στο Ταμείο Ανάκαμψης η Αποκατάσταση Πύλης Βασιλικής Β΄Αλκίσωνος
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4211871140424229576
item