Γιάννενα: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις τουριστικής προβολής και προώθησης του προορισμού «Δήμος Βορείων Τζουμέρκων»

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις τουριστικής προβολής και προώθησης του προορισμού «Δήμος Βορείων Τζουμέρκων» στις αγορές-χώρες στόχους της Ολλανδίας και του Βελγίου.

Οι ενέργειες αυτές περιελάμβαναν δύο βασικές ενότητες-κατηγορίες δράσεων, οι οποίες υλοποιήθηκαν κατά το διάστημα του Σεπτέμβριου 2021 με Απρίλιο 2022. 

Η πρώτη ενότητα συμπεριελάμβανε τον σχεδιασμό και τη δημιουργία οπτικού υλικού επαγγελματικής παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής των Βορείων Τζουμέρκων για εξειδικευμένες ομάδες επαγγελματιών του εξωτερικού, καθώς και την εκπόνηση μελέτης διερεύνησης – ανάλυσης, καταγραφής και στοιχειοθέτησης επιλεγμένου ενδιαφέροντος τουριστικών γραφείων, πρακτόρων, ενώσεων και εξειδικευμένων τουριστικών μέσων επικοινωνίας (bloggers, ιστότοπους, περιοδικά, δημοσιογράφους κ.ά.), που δραστηριοποιούνταν στις επιλεγμένες αγορές στόχους του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Η δεύτερη ενότητα συμπεριελάμβανε ένα οδοιπορικό 12 ημερών στις χώρες του Βελγίου και της Ολλανδίας, με συμμετοχή σε εξειδικευμένες εκθέσεις και προκαθορισμένες συναντήσεις B2B με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων , επαγγελματικών εκπροσώπων τουρισμού, φορείς , τον ΕΟΤ Κάτω Χωρών, ΜΜΕ, bloggers κ.ά.

Οι δράσεις αυτές ήταν καθαρά στοχευμένες και σχεδιασμένες, με σκοπό αφενός μεν να συστήσουν – αναδείξουν ολοκληρωμένα στις αγορές της Ολλανδίας και του Βελγίου το ιδιαίτερα ξεχωριστό εναλλακτικό και ποιοτικό τουριστικό προϊόν της περιοχής, αφετέρου δε να διεισδύσουν στις χώρες αυτές, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των τουριστικών επιχειρήσεων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων με αντίστοιχους των χωρών αυτών για την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή.

Η ανταπόκριση και στις δύο χώρες ήταν ιδιαίτερα θετική και επιτυχημένη, με αποτέλεσμα το υψηλό ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάδειξη – προτίμηση του προορισμού από Ολλανδούς και Βέλγους επισκέπτες, καθώς και η διάθεση για «χτίσιμο» συνεργασίας μεταξύ των αντίστοιχων επαγγελματιών – φορέων. 

Οι δράσεις αυτές έθεσαν τις βάσεις για την περαιτέρω ανάδειξη και στρατηγική ανάπτυξη του προορισμού των Βορείων Τζουμέρκων σε στοχευμένες αγορές του εξωτερικού, με στόχο την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στην περιοχή.

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων κατάφερε να εισέλθει στον «τουριστικό χάρτη» της Ολλανδίας και του Βελγίου, κάνοντας αισθητή την παρουσία του για τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που διαθέτει ως προορισμός, όπως το απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον του, την πολιτιστική ιδιαιτερότητα του τόπου, τις ποιοτικές υποδομές του σε καταλύματα, εστίαση και προσφερόμενες υπηρεσίες, τα παραδοσιακά προϊόντα του και τις εναλλακτικές δραστηριότητες μεταξύ άλλων.

«Συνεχίζουμε συστηματικά την προβολή της περιοχής μας σε εξειδικευμένες αγορές – χώρες στόχους, σε άμεση συνεργασία με τους επιχειρηματίες του τουρισμού, αποσκοπώντας όχι μόνο στη διατήρηση αλλά στην αύξηση του ρυθμού της τουριστικής ανάπτυξης των Τζουμέρκων», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις τουριστικής προβολής και προώθησης του προορισμού «Δήμος Βορείων Τζουμέρκων»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5491548366403156082
item