Γιάννενα: Αναψυκτήρια του υπ. Πολιτισμού σε Γιάννενα και Κάστρο Πάργας

Δέκα κλειστά αναψυκτήρια σχεδιάζεται να ανοίξουν και να ενταχθούν το φετινό καλοκαίρι στο δίκτυο των 30 κυλικείων που διαχειρίζεται το υπουργείο Πολιτισμού. 

Παράλληλα, εξοπλίζονται τα πωλητήρια με νέα προϊόντα ενόψει της θερινής περιόδου και του διευρυμένου ωραρίου για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, που θα ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης και Αξιοποίησης Πολιτιστικών Πόρων θα εκδώσει τις επόμενες μέρες τις προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση αναψυκτηρίων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ένα στα Γιάννενα και ένα στο κάστρο της Πάργας, με στόχο αυτά να λειτουργήσουν ακόμη και από τα μέσα Απριλίου.

Στο μεταξύ, ο ΟΔΑΠ θα προχωρήσει και ένα πρόγραμμα εκμίσθωσης καντινών για περίπου 15 σημεία σε απομακρυσμένους αρχαιολογικούς χώρους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται καντίνες στην Άρτα και την Ηγουμενίτσα, με χαμηλό ενοίκιο και με τη διαμεσολάβηση των τοπικών εφορειών αρχαιοτήτων. 

Σε μερικές περιπτώσεις το ενδιαφέρον των ιδιωτών είναι μικρό, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», καθώς οι αρχαιολογικοί χώροι βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τα αστικά κέντρα και τα κόστη της μετακίνησης και της διατήρησης ενός αναψυκτηρίου δεν συμφέρουν τους επιχειρηματίες.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αναψυκτήρια του υπ. Πολιτισμού σε Γιάννενα και Κάστρο Πάργας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4578559974387017558
item