Άρση μέτρων: Συνεδριάζει η επιτροπή ειδικών -«Πάμε για καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά»

Το σχέδιο για την άρση μέτρων, καθώς η καθημερινότητα με τον κορωνοϊό φαίνεται ότι μπαίνει σε μια νέα φάση, θα συζητήσει σήμερα η επιτροπή των ειδικών.

Στην επιτροπή θα γίνει και μια αξιολόγηση των δεδομένων με τον Covid-19, ενώ σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις από τον υπ. Υγείας για το πώς θα γίνει η άρση μέτρων.

Το σχέδιο αυτό άρσης των μέτρων φαίνεται ότι θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα, πιθανότατα από 1η Μαϊου και θα προβλέπει μια σταδιακή διαδικασία για τον περιορισμό έως και την άρση των μέτρων μέχρι το Φθινόπωρο.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η άρση μέτρων θα αφορά εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενώ δήλωσε ότι πηγαίνουμε για καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida τα ατομικά μέτρα, η μάσκα δηλαδή όπου υπάρχει συνωστισμός και η οδηγία για αποστάσεις θα παραμείνουν ως το κύριο μέτρο αποφυγής πρόληψης του κορωνοϊού.

Τζανάκης για άρση μέτρων

Για την άρση των μέτρων μίλησε στο Mega ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης: «Προχωράμε σε ένα τέτοιο σχέδιο, η ζωή πρέπει να εκκινήσει ξανά, είμαστε σε ένα καλό επιδημιολογικό περιβάλλον το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει τη σημασία που είχε, έχει παίξει τον ρόλο του ωστόσο ως ένα βαθμό. Πρέπει να ακολουθούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προτείνουν οι ειδικοί».

Η μάσκα το σοβαρότερο μέσο για να αποφύγουμε τη μόλυνση

Τόνισε βέβαια τη σημασία για την αποφυγή μόλυνσης που έχει η μάσκα. «Η μάσκα είναι το σοβαρότερο μέσο για να αποφύγουμε την μόλυνση. 

Να τη φοράμε όπου νιώθουμε ανασφάλεια, στο σούπερ μάρκετ, ή σε χώρους με συνωστισμό. Οι πολίτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για ένα πολύ καλό Πάσχα, αλλά με προσοχή και τήρηση των μέτρων».

Τι θα γίνει με τα self test

Το θέμα των self test στα σχολεία έχει απασχολήσει εντόνως το τελευταίο διάστημα αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. Ενδεχομένως θα συζητηθεί από την επιτροπή μετά το Πάσχα για να αξιολογηθούν τα τότε δεδομένα.


epirusblog.gr
5 of 5
Άρση μέτρων: Συνεδριάζει η επιτροπή ειδικών -«Πάμε για καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7047408069660011532
item