Γιάννενα: Την Κυριακή στην Πλατεία Μαβίλη Ιωαννίνων ο τερματισμός του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος

Η ώρα διεξαγωγής του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος έφτασε. Η εκκίνησή του γίνεται σήμερα  (27 Απριλίου) στο Ηράκλειο και ο τερματισμός του θα γίνει την Κυριακή 1η Μαΐου στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στην Πλατεία Μαβίλη, με εκτιμώμενη ώρα 13.50- 14.20.

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος, διεξάγεται σε 5 ΕΤΑΠ (το τελευταίο είναι αυτό που τερματίζει στα Ιωάννινα) και θα έχει παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη.

Έχουν ήδη συναφθεί συμφωνίες με περισσοτέρους από 45 διεθνείς τηλεοπτικούς σταθμούς και όλη η δράση θα μεταδίδεται σε περισσότερες από 150 χώρες!

Συγκεκριμένα, εικόνα θα λάβουν η Ευρώπη, η Αμερική, η Ασία, η Αφρική και η Ωκεανία, γεγονός που μετατρέπει αυτόματα το Γύρο Ελλάδας σε ένα από τα κορυφαία τηλεοπτικά αθλητικά γεγονότα που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, εφάμιλλο παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Στην Ελλάδα, η EΡΤ Sports θα μεταδίδει ζωντανά τα τελευταία 90 λεπτά για κάθε ένα από τα 5 ετάπ και ο Alpha θα προβάλλει ημίωρη ανασκόπησή τους, κάθε βράδυ από τις 27/4 έως και την Πρωτομαγιά.

Το 5ο ΕΤΑΠ

Το 5ο ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας είναι το «κλου» των συναρπαστικών διαδρομών που συμπεριλαμβάνει φέτος ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος.   Είναι το μικρότερο σε απόσταση, αλλά ίσως αποδειχτεί το ταχύτερο χάρη στην κλίση που παρουσιάζει το ανάγλυφο της διαδρομής που οδηγεί στην Λίμνη των Ιωαννίνων.

Η εκκίνηση  θα γίνει  από την πόλη της Καλαμπάκας με φόντο τους βράχους των Μετέωρων, όπου οι ποδηλάτες ανεβαίνουν σε ένα από τα εντυπωσιακότερα και πιο ιδιαίτερα γεωλογικά μνημεία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά του κόσμου.

Το πελοτόν θα κάνει έναν εντυπωσιακό σιρκουϊ στην δεύτερη μοναστηριακή κοινότητα στον Ορθόδοξο Ελλαδικό Χώρο, μετά το Άγιον Όρος, της βραχώδους σειράς των Μετεώρων. Θα ξαναπεράσει από το κέντρο της Καλαμπάκας για να κατευθυνθεί πλέον προς την οροσειρά της Πίνδου, με το πέρασμα της Κατάρας, να υψώνεται μπροστά από τους ποδηλάτες.

Η ορεινή διαδρομή θρύλος, οδηγεί το γκρουπ στα 1700m, τον Αυχένα της Κατάρας, το ψηλότερο σημείο όλων των διαδρομών του φετινού Γύρου.

Από εκεί οι Ποδηλάτες αρχίζουν να κατηφορίζουν με τέμπο δυνατό, διερχόμενοι έξω από την πόλη του Μετσόβου και το Τυροκομείο “Αβέρωφ Τοσίτσα”, έχοντας μπροστά τους φόντο τα Τζουμέρκα, και λίγα χιλιόμετρα μετά το Όρος Μιτσικέλι, κατεβαίνουν στα Ιωάννινα.

Η κάθοδος προς την Λίμνη Παμβώτιδα,  διέρχεται από τα   ωραιότερα μέρη της Ελλάδας.

Το μεγάλο φινάλε του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, θα λάβει χώρα στην Ακτή Μιαούλη, όπου οι ποδηλάτες θα τερματίσουν με φόντο το κάστρο και το νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων.

Συνοπτικά: Κυριακή 1 Μαΐου / 5ο ΕΤΑΠ: Μετέωρα (Καλαμπάκα) – Ιωάννινα = 154,5 Χλμ

Διαδρομή: Καλαμπάκα (σπριντ ευθείας), γύρος Μετεώρων, Καλαμπάκα, αυχένα Κατάρας (σπριντ ανάβασης), Μέτσοβο, Τζουμέρκα, Μαζιά (σπριντ ανάβασης), Ιωάννινα, Ακτή Μιαούλη (σπριντ ευθείας). Απόσταση 154,5 χλμ.

Σημεία ενδιαφέροντος

16.7χλμ.: 1ο ενδιάμεσο σπριντ / Μετέωρα

69.0χλμ.: ΚοΜ 1 – Κατ. 1 / Κατάρα

120.9χλμ.: ΚοΜ 2 – Κατ. 3 / Μαζιά

136.0χλμ.: 2ο ενδιάμεσο σπριντ / Λίμνη Παμβώτιδα

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης  σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, διαπιστώνοντας ότι ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας έχει τόσο μεγάλη απήχηση, με το εντονότατο ενδιαφέρον των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων από όλο τον κόσμο για να τον μεταδώσουν.

Ο Αγώνας και η Ελλάδα μας θα γνωρίσουν για πολλές ημέρες την προβολή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι μας, η γενέθλια γη του Αθλητισμού, όλα αυτά τα αιώνια σύμβολα για την παγκόσμια κοινότητα, σε συνδυασμό με τα απαράμιλλου κάλλους τοπία μας, συνθέτουν ιδανικό περιβάλλον για την προβολή του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου και στις πέντε ηπείρους και κατ’ επέκταση για τη διαφήμιση και την αναγνώριση της Ελλάδας, όπως της αρμόζει».

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Την Κυριακή στην Πλατεία Μαβίλη Ιωαννίνων ο τερματισμός του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6659448815705177452
item