Παρέμβαση Μακρόν για Μαριούπολη: Χιλιάδες άμαχοι εγκλωβισμένοι -Η Ρωσία να ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τη Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να επιτρέψει στους ανθρώπους που ζουν στη Μαριούπολη να αποχωρήσουν.

Η παρέμβαση του Γάλλου προέδρου ήρθε την ώρα που οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το Azvostal. Ο Εμανουέλ Μακρόν τοποθετήθηκε μέσω Twitter κάνοντας δραματική έκκληση να αποχωρήσουν οι κάτοικοι της Μαριούπολης.

«Στη Μαριούπολη η κατάσταση χειροτερεύει. Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι είναι παγιδευμένοι. Καλώ για άλλη μια φορά τη Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, να επιτρέψει στους κατοίκους να φύγουν από την πόλη, να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας», έγραψε στο tweet του.

Εκτιμήσεις για 9.000 νεκρούς αμάχους σε ομαδικό τάφο

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν οι περιγραφές που μιλάνε για έως 9.000 αμάχους που έχουν χάσει τη ζωή του και είναι θαμμένοι σε έναν ομαδικό τάφο.

«Στο χωριό Μανχούς, οι εισβολείς μπορεί να έχουν θάψει από 3.000 έως 9.000 κατοίκους της Μαριούπολης. Σε αυτό συνηγορεί η σύγκριση με δορυφορικές φωτογραφίες ενός ομαδικού τάφου στην Μπούκα, όπου βρέθηκαν 70 σοροί. 

Σε φωτογραφίες της 9ης Απριλίου από την (αμερικανική ιδιωτική εταιρεία) Maxar, ο χώρος της ομαδικής ταφής στο Μανχούς είναι 20 φορές μεγαλύτερος. 

Οι κατακτητές έσκαβαν διαρκώς και έθαβαν πτώματα τις επόμενες ημέρες. Οι πηγές μας αναφέρουν ότι σε τέτοιους τάφους οι σοροί κείτονται σε διαφορετικά επίπεδα», αναφέρει το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στο Telegram.

Μάλιστα ο δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο συνέκρινε τις πράξεις των Ρώσων με τη σφαγή στο Μπάμπι Γιάρ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


epirusblog.gr
5 of 5
Παρέμβαση Μακρόν για Μαριούπολη: Χιλιάδες άμαχοι εγκλωβισμένοι -Η Ρωσία να ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2820657312874209423
item