Τι μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό μας ο υπερβολικός ύπνος;

Ο ύπνος, θεωρείται ευρέως ότι, είναι μια διαδικασία αναζωογόνησης και αποκατάστασης για ολόκληρο τον οργανισμό! 

Ωστόσο ο ύπνος μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί από φίλο σε εχθρό μας, σε περίπτωση που επιδοθούμε σε αυτόν χωρίς κανένα όριο.

Ο πολύς ύπνος μπορεί να έχει παρενέργειες και επομένως ίσως θελήσετε να το ξανασκεφτείτε προτού το επαναλάβετε.

Μπορεί να αισθάνεστε εξαντλημένοι όλη την ώρα

Ο πολύς ύπνος δεν θα σας κάνει να νιώσετε ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια. Αντίθετα, θα βιώσετε κούραση και απροθυμία να κάνετε οτιδήποτε. 

Η ικανοποιητική ποσότητα ύπνου είναι μεταξύ 7-9 ωρών για τους ενήλικες. Εάν κοιμάστε περισσότερο από αυτό, ο εγκέφαλός σας αισθάνεται θολωμένος, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να εστιάσετε στην υπόλοιπη μέρα.

Μπορεί να είστε επιρρεπείς σε πονοκεφάλους

Αυτό είναι ένα κοινό σημάδι υπερβολικού ύπνου, το οποίο προκαλείται από την κακή λειτουργία των νευροδιαβιβαστών. Ο πολύς ύπνος συνήθως προκαλεί έντονους πονοκεφάλους. Επιπλέον, εάν ροχαλίζετε, είναι πιο πιθανό να ξυπνήσετε με πονοκέφαλο. Μια έρευνα έδειξε ότι το 60% των ανθρώπων που ροχαλίζουν είναι επιρρεπείς στους πονοκεφάλους.

Οι χρόνιες παθήσεις σας μπορεί να επιδεινωθούν

Πολύ συχνά, ο πολύς ύπνος επιδεινώνει τη χρόνια κατάθλιψη και άλλες παθήσεις, όπως ο πόνος στην πλάτη. Επιπλέον, εάν έχετε την τάση να λαχανιάζετε κατά τη διάρκεια της νύχτας (μια κατάσταση γνωστή και ως υπνική άπνοια), μπορεί να μείνετε περισσότερο στο κρεβάτι λόγω της κακής ποιότητας ύπνου. Ως αποτέλεσμα, οι καρδιακές παθήσεις που μπορεί να έχει κάποιος ίσως επιδεινωθούν.

Μπορεί να αισθάνεστε εύκολα ευερέθιστοι

Αντί να νιώθετε χαρούμενοι και γεμάτοι ενέργεια, είναι πιο πιθανό να ξυπνήσετε γκρινιάρηδες και κυκλοθυμικοί. Το να ξυπνάτε νιώθοντας ήδη κουρασμένοι και συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορείτε να είστε όσο παραγωγικοί όσο θα θέλατε, σας χαλάει τη διάθεση και σας κάνει πιο οξύθυμους και θυμωμένους.

Μπορεί να γεράσετε πρόωρα

Όχι μόνο το πρόσωπό σας γερνάει πιο γρήγορα, αλλά και ο εγκέφαλός σας. Υπολογίζεται ότι το μυαλό μπορεί να γεράσει έως και 2 χρόνια πιο νωρίς λόγω του πολύ ύπνου, μιας και προκαλεί προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης. Επιπλέον, ο υπερβολικός ύπνος επιβραδύνει τον μεταβολισμό και προκαλεί αύξηση βάρους.

epirusblog.gr
5 of 5
Τι μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό μας ο υπερβολικός ύπνος;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4686072155459748420
item