Μπύρα πριν από την πτήση: Δείτε γιατί δεν πρέπει να την καταναλώνετε

Αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να πιούν λίγο αλκοόλ κατά την διάρκεια μια πτήσης, ή στην αναμονή για την επιβίβαση.

Μάλιστα οι περισσότεροι επιλέγουν να πιουν μια παγωμένη μπύρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, αυτό δεν είναι και τόσο καλή ιδέα… Όπως εξηγούν, είναι προτιμότερο οι επιβάτες να επιλέγουν αναψυκτικά, με τους διατροφολόγους να λένε στα αλκοολούχα ποτά ένα μεγάλο «όχι».

Γιατί δεν πρέπει να προτιμάτε αλκοόλ στην πτήση

Αρχικά, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, η καμπίνα έχει πίεση, μειώνοντας την ικανότητα του σώματος να επεξεργάζεται το οξυγόνο.

Επιπλέον, τα επίπεδα υγρασίας στις πτήσεις είναι γενικά χαμηλότερα από αυτά που έχουμε συνηθίσει, γεγονός που εξηγεί γιατί διψάμε περισσότερο εκείνη την ώρα.

Αν συνδυάστε αυτούς τους δύο παράγοντες με την αφυδάτωση που προκαλεί το αλκοόλ, τότε προκύπτει το γιατί δεν πρέπει να πίνετε μπύρα (ή γενικότερα αλκοόλ) πριν ή κατά την διάρκεια της πτήσης.

«Ένας ενήλικος άνθρωπος μπορεί να χάσει έως και δύο λίτρα νερού σε μια πτήση δέκα ωρών. Εάν πίνετε και “πετάτε” ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αρκετά σοβαρό», δήλωσε ο διατροφολόγος και φυσιολόγος Ritesh Bawri στο NDTV Food.

Επιπλέον, τα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου σε μια πτήση συγκεντρώνουν υψηλότερα επίπεδα αλκοόλ στην κυκλοφορία του αίματός σας, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος μεθάει πιο εύκολα στον αέρα σε σχέση με το έδαφος.

Και ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι είστε ασφαλείς αν πιείτε αλκοόλ πριν από την πτήση, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι χρειάζονται 30-60 λεπτά για να δράσει, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα καταλήξετε να είστε μεθυσμένοι μέσα στο αεροπλάνο.

Άλλωστε, κανείς δεν θέλει να γίνει viral για… ντροπιαστικές στιγμές στον αέρα, οπότε ίσως είναι καλύτερο να πιείτε νερό μέχρι να προσγειωθείτε, ώστε να γλιτώσετε το μεθύσι.

epirusblog.gr
5 of 5
Μπύρα πριν από την πτήση: Δείτε γιατί δεν πρέπει να την καταναλώνετε
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5540743971600039373
item