Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε το γκράφιτι με το χαμόγελο του Άλκη (βίντεο και φωτογραφίες)

Μία ημέρα νωρίτερα από την προβλεπόμενη, ολοκληρώθηκε το γκράφιτι  στη μνήμη του Άλκη Καμπανού επί της οδού Θ. Γαζή, στην περιοχή Χαριλάου, ακριβώς απέναντι από το σημείο όπου την 1/2 του 2022 ο 19χρονος φίλος του Άρη δολοφονήθηκε.

«Ναι η αλήθεια είναι ότι ολοκληρώθηκε νωρίτερα από ότι είχαμε προβλέψει. Είχαμε δηλώσει ότι θα το ολοκληρώναμε αύριο Κυριακή (3/4), αλλά τελικά προλάβαμε νωρίτερα» σημειώνει στο GRTimes, εκ των καλλιτεχνών που σχεδίασαν και υλοποίησαν την προσωπογραφία του αδικοχαμένου Άλκη, Θανάσης Ευαγγελόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πολλαπλή σημασία που έχει το γκράφιτι.


«Είναι ένα έργο αφιερωμένο στην εξάλειψη της οπαδικής βίας, κατά του μπούλινγκ που ασκείται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και υπέρ της ελεύθερης έκφρασης», τονίζει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως «η όλη διαδικασία για την υλοποίησή του ξεκίνησε πριν από ενάμιση περίπου μήνα και χρειάστηκε αρκετή δουλειά μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα.

Έπρεπε να εξασφαλίσουμε άδειες από τον δήμο, την πολεοδομία, να βγάλουμε το σχέδιο, να βρούμε τους χορηγούς. 

Ευτυχώς από την πρωτοβουλία των φίλων του Άλκη, ευαισθητοποιήθηκε πολύς κόσμος και έτσι τα καταφέραμε».
Αλκης1
Αλκης2
Έχουμε μεριμνήσει για περιπτώσεις βανδαλισμού

Οι καλλιτέχνες που φιλοτέχνησαν το έργο στην οδό Θεόδωρου Γαζή, δεν άφησαν τίποτα στην τύχη τους. Γνωρίζοντας πολύ καλά, ότι υπάρχει πάντα η περίπτωση το γκράφιτι να βανδαλιστεί από ανεγκέφαλους, εξήγησαν πώς έχουν μεριμνήσει και γι’ αυτό το ζήτημα.

«Ολόκληρο το γκράφιτι έχει περαστεί από ένα ειδικό βερνίκι που δεν βοηθά του επίδοξους βάνδαλους. Λέγεται αντι-γκράφιτι» υπογραμμίζει ο Θανάσης Ευαγγελόπουλος.

Στο μεταξύ σε πρόσφατο ρεπορτάζ του GRTimes, όταν ακόμη το έργο δεν είχε ολοκληρωθεί οι καλλιτέχνες εξήγησαν πως «συμβολικά λόγω του Άρη, επιλέξαμε το κίτρινο χρώμα, ενώ μας εξυπηρετεί και το γεγονός ότι θα υπάρξει κοντράστ με το γκρι που βρίσκεται από πίσω. Το σχέδιο περνά και μια θετική αύρα, καθώς ο Άλκης κοιτά ψηλά».
Αλκης3
Αλκης6
Επιπλέον το πρόσωπο του Άλκη, περιβάλλουν δύο πάπυροι. Ο ένας γράφει «ΑΛΚΗ ΖΕΙΣ», ενώ στον άλλον πάπυρο αναγράφεται η ημερομηνία της δολοφονίας του 19χρονου. Επίσης, αναφέρεται το ονοματεπώνυμο και ηλικία του.

Ήδη ο κόσμος κοντοστέκεται το φωτογραφίζει και το χαζεύει

Το έργο ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί και από τη στιγμή που έχουν φύγει οι σκαλωσιές, φαίνεται να στέκει επιβλητικό στο χώρο. Ήδη αρκετός είναι ο κόσμος που σπεύδει στο σημείο προκειμένου να το θαυμάσει και να το φωτογραφίσει.

Να σημειωθεί ότι πλάι στην προσωπογραφία υπάρχει γραμμένο το hastag #nomore (ποτέ ξανά) ενώ έχει τοποθετηθεί και ταμπελάκι που αναφέρει ότι ο οδός Θ. Γαζή, μετονομάζεται σε Άλκη Καμπανού.
Αλκης4

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε το γκράφιτι με το χαμόγελο του Άλκη (βίντεο και φωτογραφίες)
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6456599161280325484
item