Σκυλακάκης: Ετοιμάζονται αλλαγές στις επιδοτήσεις ρεύματος και φυσικού αερίου από Μάιο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο σύστημα επιδοτήσεων ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου ακόμα και από τον Μάιο, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός έκανε λόγο για ένα πολυεπίπεδο πλέγμα παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας και του πληθωρισμού το οποίο επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ενώ εξήγησε ότι οι τελικές αποφάσεις συναρτώνται με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, οι οποίες με τη σειρά τους αναμένεται να επηρεαστούν και από το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είπε και ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του κατά το 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε περίπτωση που η ΕΕ δεν προχωρήσει σε συντονισμένα και δραστικά μετρά για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλία.

Επίσης, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ επισήμανε ότι αν δεν υπάρξουν αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο   θα πρέπει να βασιστούμε στους εθνικούς μας πόρους, κάτι που θα επιβαρύνει, τους προϋπολογισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδιο δραστικής μείωσης της τιμής του φυσικού αεριού στην εγχώρια αγορά, ώστε να μειωθεί απευθείας η τιμή και της ηλεκτρικής ενέργειας

epirusblog.gr
5 of 5
Σκυλακάκης: Ετοιμάζονται αλλαγές στις επιδοτήσεις ρεύματος και φυσικού αερίου από Μάιο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 629535537340171616
item