Άγιος Παντελεήμονας: Τι λέει ο διαχειριστής της πολυκατοικίας για τα τρία παιδιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες

Σε τραγικές συνθήκες ζούσαν τρία παιδιά 2, 3 και 6 ετών στον Άγιο Παντελεήμονα, που είχαν πληγές στα σώματά τους από κατσαρίδες και ποντίκια. 

Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας είπε ότι η καθημερινότητά τους ήταν «φωνές και κλάματα» και κατήγγειλε όσα ανησυχητικά συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες του διαμερίσματος.

«Χτυπούσαμε την πόρτα να δούμε τι συμβαίνει. Δεν άνοιγε σε κανέναν και το μόνο που άκουγες στην επιμονή σου να μιλήσεις μαζί της ήταν “φύγε, φύγε”. Είχαμε κάνει πολλές προσπάθειες να βοηθήσουμε τα παιδιά, αλλά δεν φτάναμε στο τέλος. 

Την Τρίτη, με τη βοήθεια της Εκκλησίας, ήρθαμε αντιμέτωποι με το πρόβλημα, το οποίο δεν φανταζόταν κανείς ότι υπήρχε σε τέτοια έκταση. Δεν το αφήσαμε έτσι. Το κυνηγήσαμε», ανέφερε στην ΕΡΤ ο διαχειριστής της πολυκατοικίας όπου βρισκόταν το διαμέρισμα – τρώγλη με τα ανήλικα παιδιά.

Όπως είπε, επικοινώνησε ο ίδιος με τον πρώην σύζυγο της 30χρονης μητέρας και τον δικηγόρο του. «Ενωθήκαμε και καταφέραμε αυτό που έγινε. Κανείς δεν φανταζόταν ότι τα παιδιά ζούσαν σε τέτοιες συνθήκες. 

Ο άνθρωπος ήταν βίαιος. Κυκλοφορούσε μόνο νύχτα. Κρυβόταν μέσα στην πολυκατοικία. Παρουσιαζόταν ως κουμπάρος», πρόσθεσε.

Η μητέρα τα εξανάγκαζε σε επαιτεία

Τα τρία παιδάκια ηλικίας 2, 3 και 6 ετών ζούσαν σε ακατάλληλες συνθήκες, ανάμεσα σε κατσαρίδες και ποντίκια μαζί με τη 30χρονη μητέρα και τον 54χρονο σύντροφό της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μητέρα εξανάγκαζε τα παιδιά σε επαιτεία ενώ η παραμέληση τους ήταν εμφανής.

Τα παιδιά, μετά την καταγγελία του πατέρα, βρίσκονται πια στο νοσοκομείο ενώ αναμένεται να αποφασίσει την τύχη τους ο Εισαγγελέας ανηλίκων.

«Υπήρχαν κατσαρίδες στο σπίτι ενώ το μπαλκόνι μύριζε γιατί έβγαζε όλες της βρωμιές εκεί. Πέταγε σκουπίδια στο δρόμο. Της είχα ζητήσει να σταματήσει να το κάνει αυτό αλλά η απάντηση ήταν ότι με έβριζε», περιέγραψε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της μητέρας και του συντρόφου της για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες εξέθεταν τα παιδιά.

epirusblog.gr
5 of 5
Άγιος Παντελεήμονας: Τι λέει ο διαχειριστής της πολυκατοικίας για τα τρία παιδιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8969103837629140327
item