Γιάννενα: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή από το Γυμνάσιο Δολιανών

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία το Γυμνάσιο Δολιανών στα πλαίσια Περιβαλλοντικού Προγράμματος.

Με αφορμή το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Απριλίου ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ιωαννίνων κατά την οποία η εισηγήτρια και δασολόγος κ. Μαρία Μπουκουβάλα μίλησε με τρόπο απλό και κατανοητό για την χρησιμότητα των δασών, τους κινδύνους που τα απειλούν, αλλά και γενικότερα για περιβαλλοντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει στην περιοχή του Πωγωνίου και απειλούν την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπροσώπους του Δήμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου παρουσία της Διευθύντριας του Γυμνασίου κ. Φεβρωνίας Γιαννώρου, του Συλλόγου Διδασκόντων, του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Αναστάσιου Γιούνη και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πωγωνίου Γκέγκα Κωνσταντίνου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, το Γυμνάσιο Δολιανών σε συνεργασία με τον Δήμο Πωγωνίου διοργάνωσε την Πέμπτη 31 Μαρτίου εκδήλωση με καλεσμένη τη συγγραφέα Σοφία Γραμμόζη-Σωπίκη.

Η κ. Σοφία Γραμμόζη-Σωπίκη παρουσίασε στα παιδιά το νέο της βιβλίο «Μαμά, χάρισέ μου λίγο ουρανό» και δέχτηκε τις πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις τους. Να σημειωθεί ότι οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου είχαν μελετήσει το εν λόγω βιβλίο, καθώς ο Δήμος Πωγωνίου προσέφερε  αντίτυπα στα παιδιά.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή από το Γυμνάσιο Δολιανών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4844058610249715886
item