Γιάννενα: Παιδάκια ξεναγήθηκαν στο υπό κατασκευή Μουσείο του Θεσπρωτού Μήτση' Μήτσης

Παιδάκια, εκαπιδευτικοί και γονείς του 23ου Νηπιαγωγείου Δροσιάς – Ιωαννίνων ξεναγήθηκαν στο υπό κατασκευή Λαογραφικό Μουσείο στην Κοινότητα Καρίτσας του Δήμου Ζίτσας, δημιουργός του οποίου είναι ο Θεσπρωτός συγγραφέας-ποιητής-λογοτέχνης-λαογράφος, με πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις, Θεσπρωτός (από το Πολύδροσο Σουλίου) Μήτση' Μήτσης, που δώρισε τα εκθέματα. 

Τα παιδιά, παρουσία του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου, άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις περιγραφές του κ. Μήτση για τα αντικείμενα, που έβλεπαν και τη χρηστικότητά τους και με τη βοήθεια της Νηπιαγωγού Ελένης Βασιλείου προσπάθησαν να κατανοήσουν τον τρόπο ζωής των προγόνων τους και να το συνδέσουν με το σήμερα.

«Υποδεχθήκαμε σήμερα το πρώτο σχολείο μετά την άρση των μέτρων για την πανδημία και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Το λαογραφικό μουσείο που σήμερα δέχθηκε τους πρώτους του επισκέπτες, με το Μουσείο Ευεργετών στο Γραμμένο, το εκθετήριο οινικών προϊόντων και την Πινακοθήκη χαρακτικής στη Ζίτσα καθιστούν το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή σημείο αναφοράς για σχολικές εκπαιδευτικές εκδρομές», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον κ. Μήτση που δώρισε την τεράστια λαογραφική συλλογή του και επιμελείται τη διαμόρφωση των χώρων του μουσείου.  

Να σημειωθεί πως το Λαογραφικό Μουσείο στεγάζεται στο κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου Καρίτσας και στη συλλογή του περιλαμβάνονται αντικείμενα, εργαλεία, υφαντά, φορεσιές, παιχνίδια κ.α., που φωτίζουν πτυχές της ζωής των κατοίκων του περασμένου αιώνα. 

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Παιδάκια ξεναγήθηκαν στο υπό κατασκευή Μουσείο του Θεσπρωτού Μήτση' Μήτσης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8252317248752632838
item