Θεσπρωτία: Θριάμβευσε και επιστρέφει με το χάλκινο μετάλλιο από το παγκόσμιο της Πορτογαλίας η Μαρία Στόλη

Θριάμβευσε ανήμερα του Άγιου Πάσχα στην Πορτογαλία η Μαρία Στόλη κατέκτοντας  το χάλκινο μετάλλιο στην παγκόσμια διοργάνωση Premier League Matonsihos του Καράτε.

Η Θεσπρωτή αθλήτρια του καράτε προτίμησε να μην γιορτάσει το ορθόδοξο Πάσχα και να φτιάξει βαλίτσες με τις δικές της οικονομίες με προορισμό το Ματοσίνχος της Πορτογαλίας, με οδηγό τους ένα όνειρο, και να αγωνιστει ανάμεσα στους καλύτερους καρατέκα του κόσμου στην σειρά «premier league» της παγκόσμιας ομοσπονδίας καράτε.

Το ανερχόμενο αστέρι του ελληνικού καράτε,, βρίσκεται μόλις στο νούμερο 36 της παγκόσμιας κατάταξης και φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει στην αθλητική επικαιρότητα.

Η Μαρία ξεκίνησε την χρονιά με ένα χάλκινο μετάλλιο στην σειρά k1 series Α της παγκόσμιας ομοσπονδίας καράτε και πλέον εντάχθηκε στην ελίτ του παγκόσμιου καράτε στην σειρά Premier League.

Η αγωνιστική της προσπάθεια στους ομίλους του συστήματος Robin Round ξεκίνησε ενάντια στην Ολυμπιονίκη της κατηγορίας Goranova ivet, από την Βουλγαρία, χάνοντας με 1-0. Στην συνέχεια, νίκησε την Σουηδέζα Loren Ζarei με 3-1 στα σημεία. Στον τρίτο αγώνα των ομίλων, συνάντησε την Γερμανίδα Bugur Gizem υπερτερώντας με 2-0 στα σημεία.

Αφού πέρασε στις καλύτερες 8, ο πιο κρίσιμος αγώνας της ημέρας ήταν κόντρα στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης Valeria kumizaki, όπου έκανε επίδειξη δύναμης με το τελικό σκόρ του προημιτελικού να έρχεται 4-0 στα σημεία.

Στον ημιτελικό, έχασε τις ελπίδες για το χρυσό όταν συνάντησε την έμπειρη τουρκάλα αθλήτρια και νoύμερο 5 στον κόσμο, Tuba Yakan, με τελικό σκόρ 4-0, αλλά όχι για το χάλκινο, όπου κέρδισε πανηγυρικά την Ισπανίδα Carlota Fernandez Osorio με τελικό σκόρ 4-1.

«Ερχόμενη σε αυτήν την διοργάνωση ,η αλήθεια είναι ότι δεν στόχευα στο μετάλλιο αλλά σε μια καλή εμφάνιση προοδευτικά καλύτερη από την τελευταία φορά που αγωνίστηκα. 

Στόχος μου, λοιπόν, ήταν να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, να δοκιμάσω κάποια καινούργια πράγματα , τεχνικής και στρατηγικής φύσεως, που έχω προσθέσει στην προπόνηση μου, όπως και να καταφέρω να κερδίσω έστω και ένα μεγάλο όνομα της κατηγορίας μου. 

Καθώς, όμως, προχωρούσαν τα ματς και έβλεπα ότι πλησιάζω σε κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο λίγους μήνες πριν, τα συναισθήματα μου ήταν ανεπανάληπτα και ο ενθουσιασμός μου για ένα μετάλλιο μεγάλωνε, μέχρι τελικά που τα κατάφερα. 

Ο κύριος στόχος μου, όμως, από την αρχή της χρονιάς, ήταν και παραμένει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τέλη Μαΐου στην Τουρκία».

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Θριάμβευσε και επιστρέφει με το χάλκινο μετάλλιο από το παγκόσμιο της Πορτογαλίας η Μαρία Στόλη
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 4238132176680626779
item