Τριμερής των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, την Τρίτη στην Αθήνα

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης και Ισραήλ, Γαΐρ Λαπίντ, πρόκειται να συναντηθούν αύριο, Τρίτη, στην Αθήνα, με τις συνομιλίες να επικεντρώνονται στην ενίσχυση της συνεργασίας των τριών χωρών.

Πριν από τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας θα έχει κατ’ιδίαν συνομιλίες με τον ομόλογό του της Κύπρου, στις 10:40. Στη συνάντηση του κ. Δένδια με τον κ. Κασουλίδη οι δύο υπουργοί να αναμένεται να επικεντρωθούν στο Κυπριακό, στην Ουκρανία και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να αφιχθεί περί τις 12:55. Με τον Ελληνα ομόλογό του θα καλύψουν την κατάσταση στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, καθώς και την ελληνοϊσραηλινή συνεργασία σε όλους τους τομείς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι διευρυμένες συνομιλίες στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν περί τις 15:10. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο περί τις 16:15.

Οι συζητήσεις μεταξύ των τριών υπουργών αναμένεται να εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της στενής τους συνεργασίας σε τομείς, όπως η ενέργεια, η πολιτική προστασία, η οικονομία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με απώτερο στόχο την προώθηση ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Οι τρεις υπουργοί θα εξετάσουν τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και το περιθώριο διεύρυνσης της συνεργασίας με τη συμμετοχή και άλλων κρατών.

Η τριμερής συνάντηση της Αθήνας διεξάγεται σε συνέχεια αντίστοιχης συνάντησης που έλαβε χώρα στην Ιερουσαλήμ τον περασμένο Αύγουστο, καθώς και της συνόδου κορυφής που έλαβε χώρα επίσης στην Ιερουσαλήμ τον περασμένο Δεκέμβριο.


epirusblog.gr
5 of 5
Τριμερής των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, την Τρίτη στην Αθήνα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8058887082829847040
item