«Ο Μπάμπης ήταν χειριστικός», συγκλονιστική κατάθεση της γειτόνισσας -Διάλογος με ένταση με τον δολοφόνο στη δίκη

Σε μία συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο εξελίχθηκε η κατάθεση στο δικαστήριο της γειτόνισσας του γυναικοκτόνου και της Καρολάιν.

Ο κατηγορούμενος ξεκίνησε να ρωτά τη μάρτυρα εξηγώντας κατ´αρχάς στο δικαστήριο ότι δυσκολεύεται να της απευθύνεται στον πληθυντικό λόγω μεγάλης οικειότητας, αφού τα σπίτια τους τα χώριζε μια μεσοτοιχία.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα στη δίκη είχαν καταθέσει η ιατροδικαστής που αποκάλυψε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωνε την Καρολάιν επί 5 λεπτά, αλλά και οι δύο αστυνομικοί που μπήκαν πρώτοι στο σπίτι στα Γλυκά Νερά με τον έναν να περιγράφει έναν ακραία ψύχραιμο υποτίθεται χαρακομένο σύζυγο και τον άλλον να περιγράφει όλα όσα από την πρώτη στιγμή δεν κολλούσαν.

Κατηγορούμενος: Με είχατε αγκαλιάσει με τόση θέρμη μέσα στο σπίτι σας για 1,5 μήνα μετά που χάσαμε την Καρολάιν;

Μάρτυρας: Εσύ και η Καρολάιν ήσασταν οικογένεια μας, προσπαθούσαμε να σου συμπαρασταθούμε. Δεν ήθελε να πάει το μυαλό μου. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι σε δυο παιδιά που είχα σαν παιδιά μου θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Για αυτό σε είχα σπίτι μου. Γιατί το έκανες αυτό; Γιατί το έκανες;

Η πρόεδρος του δικαστηρίου παρενέβη και ζήτησε από τον δολοφόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να ρωτήσει συγκεκριμένα τη μάρτυρα.

Πρόεδρος: κάνετε ένα προσωπικό διάλογο και είμαστε σε δικαστήριο. Πρέπει να είναι συγκεκριμένη η ερώτηση.

Κατηγορούμενος: Από την πρώτη μέρα μέχρι το τέλος υπήρχε οποιαδήποτε συμπεριφορά λιγότερη από σεβασμό και αγάπη προς την Κάρολαϊν; Ακόμα κι όταν δεν ήταν μπροστά; Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό;

Μάρτυρας: Όχι. Πολλές φορές ήσουν.... Είχες κλειστεί στον εαυτό σου. Τη μια φορά ήσουν μια χαρά και την άλλη μαζεμένος, άλλες φορές πιο απόμακρος.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στη φιλοζωία του ίδιου και της Καρολάιν, ρωτώντας για τη στάση του απέναντι στα αδέσποτα ζώα.

«Έχεις σκοτώσει τη Ρόξυ το καταλαβαίνεις αυτό; Και τα καταρρίπτει όλα!» ήταν η απάντηση της γυναίκας.

Πώς ήταν η σχέση της Καρολάιν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου -Η κατάθεση της γειτόνισσας

Νωρίτερα η μάρτυρας προσπάθησε να περιγράψει τη σχέση του κατηγορούμενου με το θύμα.

Ήταν τέτοια η ψυχική της φόρτιση, που ξέσπασε σε κλάματα πριν αρχίσουν οι ερωτήσεις από την πλευρά της υπεράσπισης και ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή για να συνέλθει.

Υποστήριξε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν ένας χειριστικός σύζυγος και η Καρολάιν πλήρως εξαρτημένη από εκείνον, ήρεμη και γλυκιά, που έβαζε πάνω από όλα το παιδάκι τους.

Μάρτυρας: Ο, τι έκαναν, το έκαναν μαζί. Την κατηγορούμενη την έβλεπα μόνο πρωινά που ήταν μόνη.

Πρόεδρος: Μήπως ο κατηγορούμενος ήταν χειριστικός σύζυγος;

Μάρτυρας: Ναι. Ήταν εξαρτώμενη. Η Κάρολαϊν ήταν ένα παιδί κλεισμένο μέσα σε ένα σπίτι και περίμενε να έρθει ο σύζυγος της για να βγει να κάνουν τα ψώνια… δεν έκανε τίποτα.

Πρόεδρος: Δεν είχε την πρωτοβουλία να πάει στο σουπερμάρκετ;

Μάρτυρας: Αρκετές φορές δεν είχε πάνω της χρήματα. Μου το είχε πει.

Πρόεδρος: Δεν έχει να κάνει και με την επιλογή της κατοικίας;

Μάρτυρας: Είμαστε πολύ κοντά από την Αγία Παρασκευή. Στα 4 λεπτά με ένα ταξί.

Πρόεδρος: Είχατε αντιληφθεί ότι είναι ικανός να κάνει αυτή την πράξη;

Μάρτυρας: Όχι. Η δίκη μου εκτίμηση… για κάποια πράγματα είχε αναλάβει τα ηνία ο σύζυγος. Το μόνο που μου είχε κάνει εντύπωση ότι ενώ μιλούσαμε στο τηλέφωνο και ερχόταν ο σύζυγος της μου έλεγα «κλείνω κλείνω κλείνω». Είχε ένα άγχος.

Η Καρολάιν δεν έδειχνε ικανοποιημένη με τη ζωή της

Η γειτόνισσα κατέθεσε ότι η συμπεριφορά της Καρολάιν άρχισε να αλλάζει μετά τη γέννηση της Λυδίας και έδειχνε να μην είναι ικανοποιημένη από τη ζωή της.

«Είχε περάσει σε μια σχολή και ήθελε να σπουδάσει ζαχαροπλαστική. Λόγω της κατάσταση έλεγε να γίνει η Λυδία 2 ετών να βρει μια κοπέλα να κρατάει το παιδί για να σπουδάσει, να συνεχίσει τα όνειρα της» κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Η μοιραία βραδιά που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δολφόνησε την Καρολάιν

Η μάρτυρας μίλησε για τη μοιραία βραδιά της 11ης Μαΐου 2021. Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε το θύμα πριν κλειστεί στη μεζονέτα. Κατέθεσε πως η Καρολάιν έδειχνε ανήσυχη.

Πρόεδρος: Ποια είναι η γνώμη σας για την προσωπικότητα της Κάρολαϊν;

Μάρτυρας: Ήταν ένα παιδί καλοσυνάτο, ευαίσθητη και γλυκύτατο παιδί. Σίγουρα ήταν πιο κλειστός χαρακτήρας. Ποτέ δεν είχε νεύρα, πάντα ήταν συζητήσιμη.

Πρόεδρος: Την ημέρα εκείνη επικοινωνήσετε με την Κάρολαϊν;

Μάρτυρας: Με πήρε τηλέφωνο και που έκανε εντύπωση γιατί η επικοινωνία μας δεν είχε αυτή τη διάρκεια. Ήταν λίγο ανήσυχη. Είχε όρεξη για κουβέντα αλλά την καταλάβαινα ότι δεν είναι καλά. Μου είπε ότι δεν είναι καλά ότι κάτι είχε ο σκύλος. Μου είπε ότι δεν είχε κάτι άλλο και μου ανέφερε ότι είχε κανονίσει με μια φίλη της να πάει για φαγητό. Μου είπε δεν μπορώ, έχω μπουχτίσει ή κάτι τέτοιο.

Πρόεδρος: Ποτέ επέστρεψε;

Μάρτυρας: Στις 8:30 το βράδυ με το σύζυγό της. Με το που μπήκαν σπίτι άρχισαν να μου στέλνει μηνύματα αναφορικά με τα ζώα. Μου έκανε εντύπωση τη συγκεκριμένη ημέρα γιατί από το πρωί μέχρι και το βράδυ, αν δεν είχα διακόψει τα μηνύματα θα συνέχιζε.

Πρόεδρος: Εκείνο το βράδυ ακούσατε κάτι;

Μάρτυρας: Άκουσα έναν ήχο από ζώο στις 4:20. Ήταν κλάμα. Άκουσα ένα ντουπ, έναν θόρυβο και μετά ένα κλάμα. Ο ήχος ήταν δυνατός και είναι που με ξύπνησε. Ο κατηγορούμενος με κάλεσε στις 6:17. Σήκωσα το τηλέφωνο και τον άκουσα να φωνάζει. Δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε. Κατάλαβα ότι είχε πρόβλημα. Ξύπνησα το σύζυγο μου και βγήκα έξω. Αντιλαμβανόμουν ότι ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε βοήθεια.

Ενιωθε πιεσμένη και αποκομμένη από τους φίλους της η Καρολάιν

Σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, η γειτόνισσα του ζευγαριού ανέφερε ότι η Κάρολαϊν δεν εξέφρασε ποτέ παράπονα για σωματική βία, ούτε ότι είχε αποκοπεί από τους γονείς της.

«Σίγουρα ένιωθε λιγάκι αποκομμένη από τους φίλους της. Μου είχε εκφράσει την επιθυμία να πιει ποτό με μια φίλη της. Οι έξοδοι της Κάρολαϊν δεν ήταν συχνοί. Έβγαινε μία στο τόσο» κατέθεσε η μάρτυρας.

Υπεράσπιση: Σας εξέφρασε ποτέ παράπονο ότι την εμπόδιζε ο κύριος Αναγνωστόπουλος;

Μάρτυρας: Όχι.

Υπεράσπιση: Ξέρατε αν είχε πρόσβαση σε κάρτες ή χρήματα;

Μάρτυρας: Είχαμε κάποια έξοδα κοινά και πάντα περίμενε να τα πληρώσει ο σύζυγος της. Κάθε φορά που υπήρχε εκκρεμότητα μου έλεγε το απόγευμα. Ποτέ δεν το έκανε πρωί.

Κατά τη γυναίκα, η Κάρολαϊν ένιωθε πιεσμένη: «Ήταν άνθρωπος που πρόσεχε τον εαυτό της, κάτι που το τελευταίο διάστημα δεν το έκανε. Μου μιλούσε και πάντα είχε ένα άγχος σαν κάτι να την πίεζε. Το ένιωθα ότι δεν ήταν η Κάρολαϊν που ήξερα».

Υπεράσπιση: Σαν ζευγάρι πως ήταν;

Μάρτυρας: Άλλες φορές ήταν γλυκύτατος και άλλες φορές ήταν… ανέβαινε τις σκάλες και της έλεγε «έλα μπες μέσα».

epirusblog.gr
5 of 5
«Ο Μπάμπης ήταν χειριστικός», συγκλονιστική κατάθεση της γειτόνισσας -Διάλογος με ένταση με τον δολοφόνο στη δίκη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4323919831152740781
item