Πρέβεζα: Ευχαριστήριο προς το Κοινωφελές Ίδρυμα Γουλανδρή για τη δωρεά βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας

"To Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Πρέβεζας ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή για τη δωρεά 52 βιβλίων τέχνης που προσέφερε για τον εμπλουτισμού της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης.

Η θαυμάσια αυτή πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή να προσφέρει στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη σπουδαίες εκδόσεις, αφιερωμένες στην παγκόσμια τέχνη, συμβάλλει στην ενίσχυση του επιμορφωτικού και εκπαιδευτικού ρόλου της Βιβλιοθήκης μας και παράλληλα εμπλουτίζει σε σημαντικό βαθμό το Τμήμα Τέχνης, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις του αναγνωστικού κοινού και της εποχής μας.

Τα βιβλία της δωρεάς, αφιερωμένα σε ξένους καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους στον 19ο και τον 20ό αιώνα, όπως οι Matisse, Kandinsky, Balthus, Giacometti, Klee, Chagall, de Chirico, Rodin, Picasso, Braque, Miró, Toulouse-Lautrec, Moore και Delvaux καθώς και εκδόσεις αφιερωμένες σε διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Μπουζιάνης, Παρθένης, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Εγγονόπουλος, Μόραλης και Τέτσης, θα αποτελέσουν μια ξεχωριστή ενότητα στο τμήμα τέχνης της βιβλιοθήκης μας και είμαστε βέβαιοι πως τα μέλη και οι αναγνώστες μας θα τα προσεγγίσουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τα βιβλία μετά την απαραίτητη βιβλιοθηκονομική επεξεργασία τους θα είναι διαθέσιμα για το αναγνωστικό κοινό και προσβάσιμα στον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης (prevezalib.openabekt.gr)"
Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Πρέβεζας
Σε θέματα Εποπτείας & Συντονισμού Πολιτισμού
Iωάννης Δαρδαμάνης
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ευχαριστήριο προς το Κοινωφελές Ίδρυμα Γουλανδρή για τη δωρεά βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 261311741598560029
item