Aνώτατη στρατιωτική πηγή στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Οι Τούρκοι ξέρουν ότι επέστρεψαν στις βάσεις τους γιατί δεν δόθηκε εντολή να πατηθεί το κουμπί, αλλά η φαγούρα για να πατηθεί αυξάνεται

Απαράδεκτη ανακοίνωση του αρχηγείου του ΝΑΤΟ στην Νάπολη-“Φαγούρα” για το πάτημα του κουμπιού των Ελλήνων πιλότων -Μήνυμα Α/ΓΕΕΘΑ σε Άγκυρα

Οι καθημερινές τουρκικές παραβιάσεις και κυρίως οι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, οι οποίες ανάγκασαν ακόμα και την Αμερικανίδα ΥΦΕΞ Β.Νούλαντ, να τις καταδικάσει από τις ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στην ελληνική πολεμική αεροπορία.

Ο λόγος είναι ότι οι Τούρκοι με τις πτήσεις τους, φέρονται να επιδιώκουν κάποιο πιθανό σοβαρό επεισόδιο με την χώρα μας, έχοντας πάντα τα δικά τους “βρώμικα” σχέδια για τα νησιά μας.

Σύμφωνα με πηγές του PENTAPOSTAGMA.GR, ανώτατη στρατιωτική πηγή σχολιάζοντας τις τουρκικές υπερπτήσεις και παραβιάσεις όλο αυτό το διάστημα ανέφερε: “Οι Τούρκοι πιλότοι ξέρουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι επέστρεψαν (στις βάσεις τους) γιατί κάποιος δεν έδωσε εντολή να πατηθεί το κουμπί. Όσο αυξάνεται η ένταση και η πίεση αυξάνεται και "η φαγούρα στο δάχτυλο για να πατήσει το κουμπί..."

Πρόκειται για μία απτή πραγματικότητα, αφού έχουμε στο παρελθόν εμπλοκές ελληνικών και τουρκικών μαχητικών, μία εκ των οποίων είχε στοιχίσει και την ζωή στον Σμηναγό Ηλιάκη το 2007, από καθαρά τουρκική δολοφονική ενέργεια Τούρκου πιλότου.

Το τι γίνεται όμως στο Αιγαίο, δεν βλέπουν σε ζωντανό χρόνο οι Έλληνες επιτελείς και η πολιτική ηγεσία, αλλά και το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στην Νάπολη, το οποίο όμως αγρόν ηγοράζει, στην κυριολεξία, αυξάνοντας την προκλητικότητα των Τούρκων “μπούφων”, συγνώμη πιλότων.      

Σύμφωνα με τουρκικό ΜΜΕ, η διοίκηση Συμμαχικής Μικτής Δύναμης του ΝΑΤΟ στην Νάπολη εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας: «Η Τουρκία είναι ένας σύμμαχος που συμβάλλει στην προστασία του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ. Εξασφαλίζει την ακεραιότητα και την ασφάλεια του εναέριου χώρου».

“Η Ελλάδα ισχυρίστηκε ότι «τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο μας» κάθε εβδομάδα”, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

Δηλαδή προσέφυγε η χώρα μας στο ΝΑΤΟ, και η απάντηση του αρμόδιου αρχηγείου της συμμαχίας ήταν η παραπάνω;

Αν και εφόσον ισχύσουν όλα αυτά, τότε για ότι λάβει χώρα στο Αιγαίο, ανάμεσα σε δύο θεωρητικούς συμμάχους, με σαφή  υπαιτιότητα της Άγκυρας, αυτό θα βαρύνει εξολοκλήρου την τουρκική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, που δίνει εντολές για υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Εδώ νομίζουμε ότι κολλάει η πρόσφατη δήλωση του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κ.Φλώρου ότι “ αν γίνει κάτι θα πολεμήσουμε μόνοι μας”, και αυτό επαληθεύεται κάθε μέρα.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ έδωσε μάλιστα χθες μήνυμα στην Τουρκία ότι οι συνεχείς υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά μπορεί να οδηγήσει σε «ατύχημα» με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ με την ευκαιρία της επίσκεψης αντιπροσωπείας Αμερικανών Γερουσιαστών με επικεφαλής τον Σαλούντ Καρμπαχάλ.

Ο ίδιος επεσήμανε την εν γένει Τουρκική αναθεωρητική στάση και προκλητικότητα η οποία ειδικά τις τελευταίες ημέρες εκδηλώνεται με εκτέλεση υπερπτήσεων άνωθεν Ελληνικών νήσων του Ανατολικού Αιγαίου, που αφενός προκαλούν δυσμενείς εντυπώσεις για την συνοχή της Συμμαχίας, αφετέρου αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος που εφόσον συμβεί, ενδέχεται να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Αναφέρθηκε επίσης στην προοπτική και στις δυνατότητες περαιτέρω εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ, στο πλαίσιο της υπογραφής της Εφαρμοστικής Διευθέτησης [Implementing Arrangement (IA)] της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defence Cooperation Agreement (MDCA)] , όπως και στην αυξανόμενη συχνότητα και διάρκεια κοινών δράσεων, συνεργασιών και επιχειρησιακών εκπαιδεύσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο Χωρών.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε την εποικοδομητική συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, σε επίπεδο Διεθνών Οργανισμών, που εκφράζεται με την ενεργό συμμετοχή τους στις δράσεις και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Επεσήμανε επίσης τις Στρατιωτικές Συνεργασίες και τα εταιρικά σχήματα που έχουν αναπτυχθεί σε διμερές και πολυμερές πλαίσιο με Χώρες των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, συμβάλλοντας στην ανάδειξη και διασφάλιση του ρόλου της Ελλάδος ως αξιόπιστου συμμάχου, εταίρου και πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πέραν αυτής”.

Το γνωρίζουμε ότι η Τουρκία είναι πιο σημαντική από την Ελλάδα για την δύση για πολλούς λόγους, και αυτό το ενστερνίζονται δυστυχώς οι περισσότεροι δυτικοί αξιωματούχοι.

Η χώρα μας όμως μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία και προσεχώς και σε Βαλκάνια και Β.Αφρική, αποτελεί την περιοχή-κλειδί για την δύση, μιας και όλοι και όλα διέρχονται  από την ελληνική επικράτεια.   

epirusblog.gr
5 of 5
Aνώτατη στρατιωτική πηγή στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Οι Τούρκοι ξέρουν ότι επέστρεψαν στις βάσεις τους γιατί δεν δόθηκε εντολή να πατηθεί το κουμπί, αλλά η φαγούρα για να πατηθεί αυξάνεται
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 9078988915748247809
item