Σκέφτεστε ένα ταξιδάκι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς; Δείτε 8 νησιά το ένα πιο όμορφο από το άλλο και σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα!

Ψάχνετε νησί για μια σύντομη απόδραση από την Αθήνα, με αφορμή το τριήμερο της Πρωτομαγιάς αλλά δεν ξέρετε ποιο να διαλέξετε αλλά και πόσο κοντά είναι; Εδώ συγκεντρώσαμε 8 όμορφα νησιά που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα και ιδανικά για σύντομη απόδραση!

Ας τα δούμε…

8. Σέριφος

Η Σέριφος είναι ένα νησί των δυτικών Κυκλάδων, γνωστό για τους αρχαίους πύργους, τα κάστρα, τα μοναστήρια και την πρωτεύουσα της Χώρας με τα ασβεστωμένα κτίρια, στην κορυφή ενός λόφου. Το νησί διαθέτει συνολικά 72 παραλίες . 

Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς είναι η Ψιλή Άμμος, το Γάνεμα και τα Λιβαδάκια. Μερικά από τα αξιοσημείωτα κτήρια στο νησί περιλαμβάνει νησί, ανάμεσα στα οποία και η Μονή Ταξιαρχών, που χτίστηκε τον 14ο αιώνα. 

Ίσως να θέλετε να επισκεφθείτε το Λευκό Πύργο , τα λείψανα ενός αρχαίου παρατηρητήριου, στην κορυφή ενός λόφου . Το νησί είναι γνωστό μεταξύ των δυτών και υπάρχουν αρκετές εταιρείες που προσφέρουν καταδύσεις.

Απόσταση από Πειραιά: 2-4 ώρες

Σέριφος

7. Σπέτσες

Το νησί της Μπουμπουλίνας φημίζεται για τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, τα ιστορικά αρχοντικά του και τον κρίσιμο ρόλο που διαδραμάτισε στην Ελληνική Επανάσταση. Για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του νησιού, μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο των Σπετσών και το Μουσείο Μπουμπουλίνας. 

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού είναι το σπήλαιο Μπεκίρη, το οποίο έχει σημεία όπου μπορείτε να κολυμπήσετε. 

Η παραλία Αγία Παρασκευή , η οποία έχει μια μικρή εκκλησία κοντά, είναι μια ήσυχη παραλία για χαλάρωση ή κολύμπι. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Σπετσών είναι η απαγόρευση των αυτοκινήτων εντός των ορίων της πόλης.

Απόσταση από Πειραιά: 2 έως 3 ώρες

Σπέτσες

6. Τζια

Το κοντινότερο νησί των Κυκλάδων στην ηπειρωτική χώρα, η Κέαή Τζια είναι εξαιρετικά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα η Telegraph πρότεινε την Τζια ως ένα από τα καλύτερα παραθαλάσσια θέρετρα στην Ευρώπη! 

Ένα μεγάλο μέρος της ακτογραμμής έχει διανθιστεί με εξοχικά και ενοικιαζόμενα σπίτια χτισμένα από πέτρα . Ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία του νησιού είναι το λιοντάρι της Κέας, ένα αρχαίο γλυπτό, που μπορείτε να δείτε έπειτα από λίγο περπάτημα. 

Επίσης, αξίζει να επισκεφθείτε την Μονή Παναγίας Καστριανής, και την Αρχαία Καρθαία. 

Στον αρχαιολογικό χώρο θα δείτε τα ερείπια του ναού και το θέατρο με θέα στη θάλασσα. Η Κέα έχει πολλές απίστευτες παραλίες , συμπεριλαμβανομένων των παραλία Κούνδουρος, παραλία του Οτζιά και Γιαλισκάρι.

Απόσταση από Πειραιά: 1ώρα

Τζια

5. Άνδρος

Η Άνδρος είναι ένα ορεινό νησί στο βόρειο άκρο του αρχιπελάγους των Κυκλάδων.Από τις πιο αγαπημένες παραλίες του νησιού είναι:η Παραλία του Αγίου Πέτρου και η Άχλα. 

Μπορείτε να επισκεφθείτε κάποια μουσεία της Άνδρου, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο Ελιάς, το οποίο είναι πραγματικά ένα ανακαινισμένο ελαιοτριβείο. 

Ένα άλλο συναρπαστικό ορόσημο είναι η Ιερά Μονή της Παναγίας της Παναχράντου, ένα Βυζαντινό μοναστήρι σε μια βουνοκορφή που προσφέρει πανοραμική θέα του νησιού και της θάλασσας . 

Η Άνδρος είναι ένα καλό μέρος για πεζοπορία, καθώς και θαλάσσια σπο , όπως κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις.

Απόσταση από Ραφήνα : 2 Ώρες

Άνδρος

4. Πόρος

O Πόρος αποτελείται στην πραγματικότητα από δύο νησιά στο Σαρωνικό Κόλπο, τη Σφαιρία και την Καλαυρία. Διαχωρίζονται από τα ορεινά της Πελοποννήσου με ένα στενό θαλάσσιο κανάλι. 

Η Σφαιρία καταλαμβάνεται κυρίως από την πόλη του Πόρου, ενώ η πολύ μεγαλύτερη Καλαυρία έχει τις παραλίες και τα εποχιακά ξενοδοχεία. Στο βόρειο τμήμα του Πόρου, μπορείτε να επισκεφθείτε τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα. 

Ένα άλλο αξιοσημείωτο αξιοθέατο είναι το μεσαιωνικό μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής, όπου μπορείτε να δείτε μια σπάνια συλλογή από θρησκευτικές εικόνες και να απολαύσετε εκπληκτική θέα.

Απόσταση από τον Πειραιά : 1 ώρα

Πόρος

3. Αγκίστρι

Το μικρό νησί στο Σαρωνικό, είναι πολύ κοντά στην Αίγινα και ιδανικός προορισμός για ένα τριήμερο, το καλοκαίρι. Έχει όμορφα νερά για κολύμπ , κολύμβηση με αναπνευστήρα ή καταδύσεις . 

Οι κύριες παραλίες είναι η Δραγωνέρα και Παραλία Απόνησος. Το Αγκίστρι διαθέτει πολλά ξενοδοχεία και θέρετρα, τα μεγαλύτερα είναι τα Σκάλα. Το νησί έχει πολλά μικρά χωριά που μπορείτε να περπατήσετε ή να τα γυρίσετε με το αυτοκίνητο.

Απόσταση από τον Πειραιά : 55λεπτά

Αγκίστρι

2. Αίγινα

H Αίγινα αποτελείται από ένα κεντρικό νησί και πολλά μικρότερα νησάκια. Ένα από τα κοντινότερα νησιά στην Αθήνα μόλις 40 λεπτά. 

Ένας από τους κύριους αρχαιολογικούς χώρους της Αίγινας είναι ο Ναός της Αφαίας, μια δομή που χρονολογείται γύρω στο 500 π.Χ. . Αν σας ενδιαφέρει η ιστορία της περιοχής, θα πρέπει επίσης να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας, που έχει ερείπια και τείχη από τη Νεολιθική περίοδο. 

Μερικές από τις αξιόλογες παραλίες του νησιού είναι η Παραλία Μαραθώνα, που βρίσκεται στην πόλη της Αίγινας και η Μονή. Αυτό το νησί φιλοξενεί τη Σχολή Ιστιοπλοΐας Αιγαίου, ένα μέρος όπου μπορείτε να αποκτήσετε ή να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας περιοδεύοντας στα νερά του όμορφου αυτού νησιού.

Απόσταση από τον Πειραιά : 40 Λεπτά

Αίγινα

1. Ύδρα

Το νησί της Ύδρας προσφέρει στους εκδρομείς ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη φασαρία της ζωής στην Αθήνα. Μηχανοκίνητα οχήματα είναι εκτός ορίων στην Ύδρα, γεγονός που καθιστά το νησί το τέλειο μέρος για να απολαύσετε ξεκούραση και ηρεμία. 

Τα όμορφα αρχοντικά του 18ου αιώνα, κατά μήκος της προκυμαίας είναι τα αξιοθέατα του νησιού. 

Η Ύδρα έχει επίσης πολλά μουσεία , συμπεριλαμβανομένου του Λάζαρου Κουντουριώτη, ένα καλά διατηρημένο αρχοντικό αφιερωμένο στην τοπική ιστορία και τον πολιτισμό. Μερικές από τις εξέχουσες παραλίες της Ύδρας είναι η Παραλία Αγίου Νικολάου στην πόλη της Ύδρας και η παραλία στο Μπίστι.

Απόσταση από τον Πειραιά : 1:30 έως 2 Ώρες

Ύδρα

epirusblog.gr
5 of 5
Σκέφτεστε ένα ταξιδάκι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς; Δείτε 8 νησιά το ένα πιο όμορφο από το άλλο και σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 555452584433484199
item