Επίσημο: Ανεμβολίαστοι το 81,5% των θανάτων από κορωνοϊό και το 88% όσων μπήκαν σε ΜΕΘ στην Ελλάδα

Συγκλονιστικά στοιχεία για τα οφέλη που προσφέρει ο εμβολιασμός και το μέγεθος του κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες, έδωσε στη δημοσιότητα ο υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον Ρ/Σ Real FM, ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι «μέχρι τα τέλη Μαρτίου είχαμε 27.000 θανάτους, εκ των οποίων οι 22.000 ήταν ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας». Πρόκειται για ένα ποσοστό της τάξης του 81,5%. 

Επιπλέον, σύμφωνα με τον υπουργό, «το πιο σημαντικό είναι ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ- θα τα ανακοινώσει και επίσημα- συνολικά μέχρι τα τέλη Μαρτίου 15.500 συνάνθρωποί μας εισήχθησαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Από αυτούς οι 13.700 ήταν ανεμβολίαστοι», δηλαδή το 88,3%.

Εντός του Απριλίου οι αποφάσεις για το εμβόλιο

Ερωτηθείς για το τί θα γίνει με την τέταρτη δόση του εμβολίου, ο Θάνος Πλεύρης είπε αρχικά ότι «αυτή τη στιγμή, στο σύνολό μας οι Υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιέζουμε έτσι ώστε ο ΕΜΑ και το ECDC να πάρουν γρήγορα επιστημονικές αποφάσεις γιατί πολλές φορές είναι λάθος μήνυμα να δίνονται διαφορετικές οδηγίες στον πληθυσμό».

Ο υπουργός προσέθεσε ότι «αυτή τη στιγμή, μάς έχει δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε μια ισχυρή σύσταση για 4η δόση στους πληθυσμούς άνω των 60. 

Είμαστε αισιόδοξοι ότι εντός του Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η επιστημονική συζήτηση και θα έχουμε έναν σαφή οδικό χάρτη είτε για το αν χρειάζονται επιπλέον ενισχυτικές δόσεις στον πληθυσμό ή αν θα πάμε σε ένα μοντέλο ενός πιο μακρόχρονου εμβολίου, όπως συμβαίνει στην κοινή γρίπη».

Λειτούργησε άμεσα το πρωτόκολλο πυρκαγιάς στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου»

Ο κ. Πλεύρης ερωτήθηκε και για τη φονική φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Όπως είπε, «οι 23 ασθενείς που βρίσκονταν σε αυτή την Κλινική μεταφέρθηκαν. Ήταν μία αρκετά δύσκολη διαδικασία γιατί επρόκειτο για ασθενείς που ήταν σε high-flow, δηλαδή έχρηζαν άμεσης ανάγκης οξυγόνου».

Ο υπουργός τόνισε ότι τα αίτια εξετάζονται και πως χάρη στο γιατρό που έδρασε άμεσα, σώθηκαν ανθρώπινες ζωές. Παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον έναν ασθενή, ο οποίος έχει εγκαύματα, αλλά έχει σωθεί. 

Ο πρώτος νεκρός πέθανε ακαριαία και ο γιατρός δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο. Για τον δεύτερο ασθενή, εξετάζεται αν ο θάνατός του συνδέεται με την πυρκαγιά. Είναι ο άνθρωπος που απεβίωσε σήμερα. Συλλυπητήρια στις δύο οικογένειες».

Απαντώντας στην κριτική για το σύστημα πυρασφάλειας, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι «λειτούργησε άμεσα το σύστημα των τεχνικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου, δηλαδή έγινε διακοπή παροχής οξυγόνου μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά, γιατί καταλαβαίνετε ότι αν το οξυγόνο συνέχιζε να δίνει παροχή, θα μιλούσαμε για έκρηξη.[…] Το πρωτόκολλο του Νοσοκομείου λειτούργησε άμεσα και η κατάσβεση από τις 08:57 ολοκληρώθηκε στις 09:28. Δηλαδή  λειτούργησε όλο το σύστημα».

epirusblog.gr
5 of 5
Επίσημο: Ανεμβολίαστοι το 81,5% των θανάτων από κορωνοϊό και το 88% όσων μπήκαν σε ΜΕΘ στην Ελλάδα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4132327547445496019
item